Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ζαχάροβα: Εχθρική κίνηση η πιθανή παράδοση S-300 από την Ελλάδα στην Ουκρανία

Ζαχάροβα: Εχθρική κίνηση η πιθανή παράδοση S-300 από την Ελλάδα στην Ουκρανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Μαρία Ζαχάροβα, Ουκρανία, Ρωσία,

Προειδοποίηση κατά της χώρας μας, να μη στείλει τους ρωσικούς αντιαεροπορικούς πυραύλους S-300 στην Ουκρανία, απηύθυνε σε αυστηρό τόνο η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Ανοιχτά εχθρικές προς τη Ρωσία χαρακτηρίζει η εκπρόσωπος του Ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα τις πληροφορίες πως η Ελλάδα προτίθεται να προμηθεύσει την Ουκρανία με το ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα S-300PMU-1 που βρίσκεται στην Κρήτη.

«Θεωρούμε τις προκλητικές προθέσεις για την προμήθεια του καθεστώτος του Κιέβου με τα S-300 και άλλα συστήματα αεράμυνας ρωσικού/σοβιετικού τύπου ως ανοιχτά εχθρικές προς τη Ρωσία» αναφέρει σχετικά και υποστηρίζει πως «αγνοείται η γνώμη των Ελλήνων πολιτών, οι οποίοι σε ποσοστό 70%, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, αντιτίθενται στην παροχή οπλισμού στην Ουκρανία».

Κάνει λόγο ακόμη, για κατάφορη παραβίαση των διατάξεων των ρωσοελληνικών διακυβερνητικών συμφωνιών – «οι οποίες απαγορεύουν ρητά στην Ελλάδα να επανεξάγει σε τρίτη πλευρά στρατιωτικό εξοπλισμό που προμηθεύτηκε από εμάς χωρίς τη συγκατάθεση της Ρωσίας» και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι καθίσταται «άμεσος συνεργός των Ουκρανών νεοναζί».

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου ΥΠΕΞ «προειδοποιεί» την ελληνική ηγεσία να εγκαταλείψει τα επικίνδυνα σχέδια, δηλώνοντας χαρακτηριστικά

«Κανείς δεν πρέπει να έχει την όποια αμφιβολία ότι όλος ο στρατιωτικός εξοπλισμός που αποστέλλεται στο Κίεβο θα εντοπιστεί έγκαιρα και θα καταστραφεί από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

»Προτού να είναι πολύ αργά, η Ελλάδα μπορεί να εγκαταλείψει τα επικίνδυνα σχέδια.

»Για άλλη μια φορά προειδοποιούμε την ελληνική ηγεσία για την ευθύνη της».

Σχετικά άρθρα