Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σκληρή απάντηση Δένδια σε Ερντογάν από τη Σερβία: «Νέο-οθωμανικές φιλοδοξίες και απειλές πολέμου»

Σκληρή απάντηση Δένδια σε Ερντογάν από τη Σερβία: «Νέο-οθωμανικές φιλοδοξίες και απειλές πολέμου»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαλκάνια, Νίκος Δένδιας, Σερβία, Τουρκία, Υπουργείο Εξωτερικών,

Σε σκληρή γλώσσα ήταν η απάντηση που έδωσε ο Νίκος Δένδιας στο νέο μπαράζ απειλών του Ταγίπ Ερντογάν. Ο υπουργός είπε ότι «Δεν ζούμε σε ήρεμους καιρούς.

»Αναφέρομαι στον αναθεωρητισμό, ο οποίος σε συνδυασμό με τις νέο-οθωμανικές φιλοδοξίες και απειλές πολέμου είναι κάτι που η Ελλάδα αντιμετωπίζει καθημερινά λόγω της παράλογης ρητορικής της Τουρκίας».

Συνέχισε δε λέγοντας: «Αλλά θα ήθελα να πω από εδώ, από το Βελιγράδι, ότι η Ελλάδα θα εξακολουθήσει να υπερασπίζεται την κυριαρχία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου και του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας».

Οι απειλές Ερντογάν

Ο Τούρκος πρόεδρος ο οποίος όποτε έρχεται αντιμέτωπος με αντιδράσεις στο εσωτερικό της χώρας προχωρά σε σπασμωδικές κινήσεις επανέλαβε τις γνωστές πολεμικές ιαχές κατά της Ελλάδας.

Οι νέες δηλώσεις Ερντογάν έγιναν μετά την καταγγελία της Τουρκίας ότι «ελληνικά μαχητικά παρενόχλησαν νατοϊκή άσκηση».

Η τουρκική εκπαιδευτική άσκηση NEXUS ACE όχι μόνο δεν ήταν «νατοϊκή», αλλά και το νατοϊκό AWACS αρνήθηκε να συνεργαστεί, επισήμαναν από τη δική τους μεριά πηγές του ελληνικού υπουργείου Άμυνας.

Ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε ότι έχει πει στους αξιωματούχους να «κάνουν ό, τι είναι απαραίτητο, αν η Ελλάδα συνεχίσει να συμπεριφέρεται έτσι», επαναλαμβάνοντας την προειδοποίησή του:

«Μπορεί να έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα».

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη δοκιμή βαλλιστικών πυραύλων από την Τουρκία η οποία – όπως ανέφερε τρομάζει την Αθήνα.

Σχετικά άρθρα