Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Τουρκία θα προσφύγει στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την άλωση της Τριπολιτσάς

Η Τουρκία θα προσφύγει στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την άλωση της Τριπολιτσάς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άλωση της Τριπολιτσάς, Ελληνική Επανάσταση του 1821, Οθωμανική Αυτοκρατορία, Τουρκία, Τρίπολη,

Το κρεσέντο προκλητικότητας της Τουρκίας συνεχίζεται πως ρίχνει στο τραπέζι ακόμη και την άλωση της… Τριπολίτσας μετά από δυο και πλέον αιώνες.

Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Safak γράφει χαρακτηριστικά πως «το έγκλημα της Ελλάδας κατά της ανθρωπότητας, που μετέτρεψε την εξέγερση του 1821 κατά της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας σε σφαγή περισσότερων από 50.000 Τούρκων, Εβραίων και Αλβανών στην Τρίπολη, θα οδηγηθεί στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο».

Μάλιστα φιλοξενεί και δηλώσεις του Ιρφάν Τατλίογλου, προέδρου της Τουρκμενικής Ένωσης Γιορούκ του Τουρκικού Κόσμου, που έκανε γνωστό πως «έχουν λάβει υποστήριξη από τα κόμματα στην τουρκική εθνοσυνέλευση και από την Τουρκική Ιστορική Εταιρεία».

Ακόμη ανέφερε πως η Ελλάδα γιόρτασε τα 200 χρόνια από την επέτειο της Άλωσης της Τριπολίτσας ως ημέρα τιμής και έχει σκοπό να αναδείξει αυτή την «απάνθρωπη σκληρότητα» της Ελλάδας.

«Θα μετατρέψουμε τις πληροφορίες και τα έγγραφα της σφαγής σε φάκελο και βιβλίο, θα τα παρουσιάσουμε στα διεθνή δικαστήρια και θα φέρουμε στο φως ότι πρόκειται για γενοκτονία, θηριωδία και σφαγή», ανέφερε.

«Λεκές για την ιστορία»

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Τουρκία φέρνει στη μνήμη της Άλωση της Τριπολίτσας καθώς στο παρελθόν το τουρκικό ΥΠΕΞ την έχει χαρακτηρίσει «λεκέ για την ιστορία».

«Πέρασαν 200 χρόνια από τότε που δεκάδες χιλιάδες Τούρκοι σφαγιάστηκαν βάναυσα και αλύπητα στην Τριπολιτσά.

»Η απάνθρωπη αυτή σφαγή, στόχο είχε να μην αφήσει ούτε έναν Τούρκο στην Πελοπόννησο και έτσι πέρασε στην ιστορία ως μαύρος λεκές», είχε αναρτήσει την περσινή χρονιά το ΥΠΕΞ της Τουρκίας με ένα γράφημα που έδειχνε τον χάρτη της Πελοποννήσου με μια πληγή να αιμορραγεί στην Τρίπολη.

Σχετικά άρθρα