Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Σπυράκη θα ζητήσει αναστολή της ιδιότητας του μέλους της ΝΔ

Η Σπυράκη θα ζητήσει αναστολή της ιδιότητας του μέλους της ΝΔ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευρωβουλευτές, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Κυριάκος Μητσοτάκης, Μαρία Σπυράκη, Νέα Δημοκρατία,

Με την πλάτη στον τοίχο βρίσκεται η Νέα Δημοκρατία και το Μαξίμου μετά το αίτημα της Ευρωπαίας Γενικής Εισαγγελέα να αρθεί η ασυλία της Μαρίας Σπυράκη καθώς υπάρχει «υπόνοια απάτης επιζήμιας για τον προϋπολογισμό της ΕΕ, σε σχέση με τη διαχείριση της βουλευτικής αποζημίωσης».

Ένα αίτημα που έβαλε στο κάδρο των Βρυξελλών το κόμμα της ΝΔ την ίδια στιγμή που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη το σκάνδαλο διαφθοράς για το οποίο κρατείται η Εύα Καϊλή.

Το αίτημα για άρση της ασυλίας της Μαρίας Σπυράκη όπως και της Εύας Καϊλή έγινε μετά από έρευνα της Olaf, η οποία διαπίστωσε ότι βοηθός της ευρωβουλευτή τη ΝΔ λάμβανε επίδομα αλλοδαπής χωρίς να δίνει το παρών στον Ευρωκοινοβούλιο.

Η Μαρία Σπυράκη μιλώντας στο Open, ανέφερε ότι θα ζητήσει την αναστολή της ιδιότητας του μέλους της ΝΔ προκειμένου να μην δημιουργήσει πρόβλημα στο κόμμα και να μην υπάρχουν σκιές.

Να σημειωθεί ότι η Μαρία Σπυράκη ανακοίνωσε αυτή την τακτική σήμερα Παρασκευή (16/12) και ενώ το βράδυ της Πέμπτης (15/12) ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τις Βρυξέλλες με δήλωσή του άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο διαγραφής της από τη ΝΔ.

Παράλληλα ανέφερε ότι ζητά να προχωρήσει άμεσα και με συνοπτικές διαδικασίες η άρση της ασυλίας της εκτιμώντας ότι η συζήτηση θα γίνει στην ολομέλεια του ΕΚ τον Ιανουάριο.

Γεγονός είναι ότι βρίσκεται στον αέρα η υποψηφιότητά της στην Α΄ Θεσσαλονίκης στις επικείμενες εθνικές εκλογές, υποψηφιότητα που είχε ανακοινωθεί πριν από λίγες ημέρες μετά από συνάντησή της με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μαξίμου.

Επισημαίνει ότι με ανακοίνωσή της η ΝΔ την Πέμπτη (16/12) έσπευσε να καλύψει τη Μαρία Σπυράκη, καθώς σε απάντηση ανακοίνωσης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που ρωτούσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη εάν θα αποπέμψει την ευρωβουλευτή ή θα κάνει και πάλι τον ανήξερο, η ΝΔ έκανε λόγο για «διοικητική διαφορά με επίδομα πρώην συνεργάτη της και κατηγορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ για αντιπολιτευτική απελπισία.

Σχετικά άρθρα