Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Την άρση της ασυλίας της Μαρίας Σπυράκη (ΝΔ) ζήτησε ο Ευρωπαίος Γενικός Εισαγγελέας

Την άρση της ασυλίας της Μαρίας Σπυράκη (ΝΔ) ζήτησε ο Ευρωπαίος Γενικός Εισαγγελέας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για OLAF Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης Απάτης, Βουλευτική Ασυλία, Ευρωβουλευτές, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, Μαρία Σπυράκη, Νέα Δημοκρατία,

Την άρση της ασυλίας της ευρωβουλευτή της ΝΔ Μαρίας Σπυράκη ζήτησε ο Ευρωπαίος Γενικός Εισαγγελέας, με βάση την έκθεση που ελήφθη από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF).

Η άρση της ασυλίας ζητήθηκε για υπόνοια απάτης σε σχέση με τη διαχείριση της βουλευτικής αποζημίωσης όσον αφορά στις αμοιβές των Διαπιστευμένων Κοινοβουλευτικών Βοηθών.

Ειδικότερα, όπως επισημαίνεται στην επίσημη ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην επίσημη σελίδα της ΕΕ, η έρευνα αφορά στις αμοιβές των διαπιστευμένων κοινοβουλευτικών βοηθών.

Αίτημα άρση ασυλίας υπάρχει και για την Εύα Καϊλή, ενώ στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι οι δύο ελεγχόμενες δικαιούνται το τεκμήριο της αθωότητας.

Η Μαρία Σπυράκη μίλησε στην «Εφημερίδα των Συντακτών», αναφέροντας ότι υπάρχει θέμα με έναν βοηθό της και το επίδομα αλλοδαπής του (έχει απουσίες από το Ευρωκοινοβούλιο και τον ψάχνουν).

«Δεν έχω πρόβλημα να αρθεί η ασυλία μου, δεν έχω τίποτα να κρύψω, δεν έχω λάβει χρήματα και όλο αυτό δεν έχει σχέση με το Κατάρ», δήλωσε η ευρωβουλευτής της ΝΔ.

Η ευρωβουλευτής της ΝΔ Μαρία Σπυράκη έκανε και την εξής δήλωση στο ΑΠΕ για το αίτημα του Ευρωπαίου Γενικού Εισαγγελέα για άρση της ασυλίας της:

«Ευχαρίστως αποδέχομαι το αίτημα άρσης της ασυλίας μου προκειμένου να διαφανεί ότι δεν έχω ούτε ένα ευρώ οικονομική διαφορά με το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.

»Το θέμα αφορά το επίδομα αλλοδαπής πρώην συνεργάτη μου ο οποίος αντιμετώπισε σοβαρό προσωπικό πρόβλημα και είχε ορισμένες απουσίες από το χώρο συνεδριάσεων του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου.

»Δεν έχω καμία σχέση με το qatagate, δεν έχω καμία σχέση με οποιαδήποτε άλλη υπόθεση».

Σχετικά άρθρα