Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ελλάς-Γαλλία συμμαχία: Ο Δένδιας συζήτησε με τον πρέσβη Μεσονάβ τις εξελίξεις στη νοτιοανατολική Μεσόγειο

Ελλάς-Γαλλία συμμαχία: Ο Δένδιας συζήτησε με τον πρέσβη Μεσονάβ τις εξελίξεις στη νοτιοανατολική Μεσόγειο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Γαλλία, Γαλλική Πρεσβεία, Διπλωματικό Σώμα, Νίκος Δένδιας, Πατρίκ Μεσονάβ, Υπουργείο Εξωτερικών,

Ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε το πρωί της Πέμπτης στο υπουργείο Εξωτερικών με τον πρεσβευτή στην Αθήνα της εν όπλοις συμμάχου μας Γαλλίας, Πατρίκ Μεσονάβ.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν τη στρατηγική συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας και τις εξελίξεις στη νοτιοανατολική Μεσόγειο σύμφωνα με ανάρτηση του υπουργού Εξωτερικών, μιας περιοχής που οι δύο ευρωπαϊκές χώρες έχουν ιστορικό ρόλο, παρουσία και ισχυρά συμφέροντα, όχι μόνο στη θάλασσα αλλά και στις χώρες του Λεβάντε.

Υπενθυμίζουμε ότι την Τετάρτη το βράδυ ο Νίκος Δένδιας είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον υπουργό Εξωτερικών της προαιώνιας φίλης και συμμάχου μας Αιγύπτου, Σάμεχ Σούκρι, μετά το διάταγμα του προέδρου Σίσι για τον ορισμό της ΑΟΖ μεταξύ Αιγύπτου και Λιβύης και της κλιμακούμενης τουρκικής – νεο-οθωμανικής ιμπεριαλιστικής και πειρατικής πολιτικής σε θάλασσες που η Τουρκία δεν νομιμοποιείται να διεκδικεί.

Ελληνικός και γαλλικός στόλος εγγυόνται τα δίκαια της Δύσης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην ανατολική Μεσόγειο και κοντά τους στέκονται οι στόλοι Αιγύπτου και Ισραήλ.

Η συμμαχία της ανατολικής Μεσογείου είναι μία χαλύβδινη δύναμη που προστατεύει την ειρήνη, την ελευθερία και τη σταθερότητα από τον αρπαχτικό και πειρατικό νεο-οθωμανικό ιμπεριαλιστικό αναθεωρητισμό και διαφυλάττει το Διεθνές Δίκαιο και την ηγεσία της λογικής απέναντι στον φανατισμό και τη μισαλλοδοξία.

Σχετικά άρθρα