Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τηλεφωνική επικοινωνία Δένδια με τον Αιγύπτιο ΥΠΕΞ μετά το διάταγμα Σίσι για ΑΟΖ

Τηλεφωνική επικοινωνία Δένδια με τον Αιγύπτιο ΥΠΕΞ μετά το διάταγμα Σίσι για ΑΟΖ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αίγυπτος, Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι, ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Λιβύη, Μεσόγειος Θάλασσα, Νίκος Δένδιας, Νότιο Κρητικό Πέλαγος (Λιβυκό), Σάμεχ Σούκρι, Υπουργείο Εξωτερικών,

Με τον Αιγύπτιο υπουργό Εξωτερικών, Σάμεχ Σούκρι συνομίλησε τηλεφωνικά το βράδυ της Τετάρτης (14/12) ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η επικοινωνία των δύο ΥΠΕΞ γίνεται μετά την υπογραφή Προεδρικού Διατάγματος από τον Αιγύπτιο πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, με το οποίο ανακηρύσσονται τα θαλάσσια όρια των αιγυπτιακών θαλάσσιων ζωνών προς την πλευρά της Λιβύης.

«Συζητήθηκαν μεταξυ άλλων θέματα που αφορούν στην ασφάλεια & σταθερότητα στη ΝΑ Μεσόγειο, συμπεριλαμβανομένου και του διατάγματος το οποίο εξέδωσε χθες ο Πρόεδρος El-Sisi», ενημέρωσε μέσω Twitter ο Νίκος Δένδιας.

Ο Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι υπέγραψε χθες προεδρικό διάταγμα με το οποίο ανακηρύσσονται τα θαλάσσια όρια των αιγυπτιακών θαλάσσιων ζωνών προς την πλευρά της Λιβύης, σύμφωνα με το πρακτορείο MENA.

Η απόφαση, η οποία αγνοεί πλήρως το τουρκολιβυκό σύμφωνο, δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Σύμφωνα με αυτήν τα χωρικά ύδατα της Αιγύπτου ξεκινούν από το χερσαίο σημείο στα σύνορα Αιγύπτου – Λιβύης στο σημείο 1 και για μια απόσταση 12 ναυτικών μιλίων που φτάνει μέχρι το σημείο 8 προς τα βόρεια.

H συγκεκριμένη γραμμή κινείται και σταματάει νότια από τη μέση γραμμή μεταξύ Κρήτης και Αιγύπτου.

Σχετικά άρθρα