Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εύα Καϊλή: «Καρφώνει» τον σύντροφο της για τα λεφτά και τη Μετσόλα για την υποστήριξη στο Κατάρ

Εύα Καϊλή: «Καρφώνει» τον σύντροφο της για τα λεφτά και τη Μετσόλα για την υποστήριξη στο Κατάρ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βέλγιο, Βρυξέλλες, Διαφθορά, Δωροδοκία, Εύα Καϊλή, Ευρωβουλευτές, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ιταλία, Κατάρ, Κίνημα Αλλαγής, Μαύρο Χρήμα, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, Ομάδα Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, ΠΑΣΟΚ, Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, Ρομπέρτα Μετσόλα, Χρηματισμός,

Η Εύα Καϊλή που εξακολουθεί να παραμένει στις φυλακές των Βρυξελλών, καθώς ελέγχεται για μεγάλη υπόθεση διαφθοράς με χρήματα του Κατάρ, μέσω του δικηγόρου της Μιχάλη Δημητρακόπουλου, υπερασπίζεται τον εαυτό της υποστηρίζοντας ότι ήταν «εντολοδόχος» της ανώτατης ηγεσίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε κάθε της κίνηση σχετικά με το Κατάρ, ενώ για τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι της ισχυρίζεται ότι ήταν του συντρόφου της Φραντσέσκο Τζιόρτζι.

Συγκεκριμένα σε δήλωση του ο δικηγόρος της Μ. Δημητρακόπουλου αναφέρει:

«Σχετικά με την ψευδή φημολογία περί πρωτοβουλιών της Εύας Καϊλή για την ανάπτυξη σχέσεων και συνεργασιών με την χώρα του Κατάρ, με απώτερο σκοπό τον χρηματισμό της, παραθέτουμε τα κάτωθι δεδομένα:

»Η Εύα Καϊλή βρέθηκε στο Κατάρ ως αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στα πλαίσια των καθηκόντων της για την προώθηση της ατζέντας που της ανέθεσε η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα.

»Η ατζέντα περιλαμβάνει την προώθηση των σχέσεων ΕΕ και Μέσης Ανατολής και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την δυνατότητα της άρσης βίζας για τους πολίτες των χωρών Κατάρ, Κουβέϊτ, Ομάν.

»(Και προστέθηκε και το Εκουαδόρ στην ψηφοφορία).

»Ο επίσημος εισηγητής της πρότασης ήταν ο Έρικ Μάρκαρντ, Γερμανός Ευρωβουλευτής με τους Πράσινους και επικεφαλής της Επιτροπής LIBE.

»Η συγκεκριμένη ατζέντα εντάσσεται στο πλαίσιο της από το 2019 επίσημης πολιτικής και πρωτοβουλίας της Κομισιόν, να αναθέσει στην επιτροπή LIBE του ΕΚ την προώθηση της.

»Η Ίλβα Γιόχανσον, Επίτροπος Home Affairs και ο ανώτατος εκπρόσωπος Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ Γιόζεφ Μπόρελ, ήταν αυτοί που ξεκίνησαν τις σχετικές διαδικασίες από τη Ευρωπαϊκή Επιτροπή προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

»Υπάρχουν αδιαμφισβήτητα αποδεικτικά στοιχεία από τα οποία προκύπτει ότι κάθε κίνηση, επαφή και δήλωση της Εύας Καϊλή για το Κατάρ, έγινε σε εκτέλεση και εφαρμογή της επίσημης πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης που χαράχθηκε σε ανώτατο επίπεδο και πάντα κατόπιν συνεννοήσεως και άδειας από την ηγεσία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

»Η Εύα Καϊλή σε κάθε ταξίδι της στο Κατάρ συνοδευόταν πάντα σε κάθε της βήμα από τον Ευρωπαίο αξιωματούχο Roberto Bendini».

Τι ισχυρίζεται η Εύα Καϊλή για τα χρήματα από το Κατάρ

Η θέση της κ. Καϊλή είναι ότι τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι της δεν είναι δικά της ανέφερε ο δικηγόρος της συλληφθείσης ευρωβουλευτού μιλώντας στο Mega ενώ σε δηλώσεις του στον Alpha υποστήριξε, μεταφέροντας και πάλι τη θέση της εντολέως του.

«Τα χρήματα όπως τα βλέπουμε είναι σοκαριστικά, όμως αυτές οι φωτογραφίες δεν λένε σε ποιον ανήκουν τα χρήματα» είπε αναφορικά με τη φωτογραφία – ντοκουμέντο με τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι της ευρωβουλευτού ο κ. Δημητρακόπουλος.

Ο δικηγόρος ανέφερε πως τα εν λόγω χρήματα είναι από κατασχέσεις σε σπίτια εννέα ατόμων, εκ των οποίων κρατούνται οι τέσσερις.

«Ένα κομμάτι αυτών των χρημάτων εντοπίστηκε και στο σπίτι της κας Καϊλή» συμπλήρωσε, υπογραμμίζοντας πως η ευρωβουλευτής έχει ξεκαθαρίσει πως δεν έχει δωροδοκηθεί από κανέναν.

«Ο σύντροφος της κας Καϊλή είναι ο μόνος που μπορεί να δώσει εξηγήσεις σε ποιον ανήκαν αυτά τα χρήματα, γιατί βρέθηκαν στο σπίτι τους και τι εξυπηρετούσαν.

»Η Εύα Καϊλή δεν έχει καμία σχέση με αυτά τα χρήματα» τόνισε ο κ. Δημητρακόπουλος.

Συνέχισε παραδεχόμενος μεν πως τα λεφτά δεν «φυτεύτηκαν» και ότι δεν υπάρχουν «λεφτόδεντρα».

«Τα χρήματα βρέθηκαν στο σπίτι και ο άνθρωπος που τα έβαλε ήταν ο σύζυγος ή σύντροφός της» προσέθεσε ο ίδιος.

Αναφορικά με τα χρήματα στη βαλίτσα που έφερε μαζί του ο πατέρας της Εύας Καϊλή, ο δικηγόρος ισχυρίστηκε πως και αυτά ήταν του συντρόφου της ευρωβουλευτού.

«Το Κατάρ δεν είχε καμία ανάγκη να δώσει χρήματα ως δωροδοκία στην κα Καϊλή, διότι όταν εκείνη πήγε στο Κατάρ πήγε ως εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

Σχετικά άρθρα