Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Politico: Και ο Μαργαρίτης Σχοινάς ελέγχεται για πιθανή εμπλοκή του στο Qatar Gate

Politico: Και ο Μαργαρίτης Σχοινάς ελέγχεται για πιθανή εμπλοκή του στο Qatar Gate
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Διαφθορά, Δωροδοκία, Εύα Καϊλή, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Κατάρ, Μαργαρίτης Σχοινάς, Χρηματισμός,

Μετά την Εύα Καϊλή και ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς βρίσκεται υπό τον έλεγχο για το σκάνδαλο χρηματισμού Ευρωπαίων αξιωματούχων από το Κατάρ, για του Μουντιάλ του 2022.

«Σχοινάς υπό έλεγχο» γράφει το Politico, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει υπό ποιανού τον έλεγχο ακριβώς.

Όπως γράφει το Politico, κατά τη σημερινή ενημέρωση, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν «δεν απάντησε σε ερώτηση σχετικά με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά, ο οποίος παρευρέθηκε στην τελετή έναρξης του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ εκ μέρους της Επιτροπής», γεγονός που ερμηνεύεται και ως μη υποστήριξη ή «άδειασμα» του κ. Σχοινά από την πρόεδρο της Κομισιόν.

«Ο Σχοινάς», συνεχίζει το δημοσίευμα, «επίτροπος από την Ελλάδα, έχει επικριθεί από τους ευρωβουλευτές για τα tweet του για το Κατάρ τους τελευταίους μήνες.

»Σε ένα πρόσφατο tweet, επαίνεσε το Κατάρ για »σημαντική και απτή πρόοδο στην εργασιακή μεταρρύθμιση», ζητώντας να διατηρηθούν αυτές οι μεταρρυθμίσεις».

Όπως μεταδίδει το Politico, ο Έλληνας αντιπρόεδρος είχε κεντρική συμμετοχή στην απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να εισηγηθεί την άρση των απαιτήσεων για την έκδοση βίζας για το Κατάρ και το Κουβέιτ τον Απρίλιο, η οποία θα καταργούσε τη βίζα για τους Καταριανούς που ταξιδεύουν στην ΕΕ για έως και 90 ημέρες σε οποιαδήποτε περίοδο 180 ημερών – είτε για επαγγελματικούς, τουριστικούς ή οικογενειακούς λόγους.

Η ψηφοφορία επί του σχεδίου επρόκειτο να διεξαχθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αυτή την εβδομάδα, αλλά δύο κοινοβουλευτικές πηγές δήλωσαν ότι η ψηφοφορία πιθανότατα θα αποσυρθεί και, αντ’ αυτού, ο φάκελος θα σταλεί πίσω στο στάδιο της επιτροπής.

Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υπερασπίστηκε την παρουσία του Σχοινά στην εκδήλωση.

«Ως αντιπρόεδρος αρμόδιος για τον αθλητισμό, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς προσκλήθηκε στον εναρκτήριο αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 μαζί με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες και τον πρόεδρο της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ, οι οποίοι ήταν επίσης παρόντες», ανέφερε ο εκπρόσωπος σε δήλωσή του.

»Ο εκπρόσωπος σημείωσε επίσης ότι η αξιολόγηση της Επιτροπής για τις εργασιακές μεταρρυθμίσεις του Κατάρ «αντανακλά ακριβώς τις εκθέσεις της ΔΟΕ (Διεθνής Οργάνωση Εργασίας)», προσθέτοντας ότι ο αντιπρόεδρος Σχοινάς ξεκίνησε την επίσκεψή του στο Κατάρ με ειδική ενημέρωση από τον εκπρόσωπο της ΔΟΕ.

Σχετικά άρθρα