Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Συνελήφθη η Εύα Καϊλή» λέει η Le Soir – Τη διέγραψε ο Ανδρουλάκης

«Συνελήφθη η Εύα Καϊλή» λέει η Le Soir – Τη διέγραψε ο Ανδρουλάκης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Διαφθορά, Εύα Καϊλή, Ευρωβουλευτές, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Κατάρ, Κίνημα Αλλαγής, ΠΑΣΟΚ,

«Βόμβα» από την βελγική εφημερίδα Le Soir καθώς μεταδίδει ότι συνελήφθη η Εύα Καϊλή για την υπόθεση διαφθοράς στο Ευρωκοινοβούλιο υπέρ του Κατάρ.

Εκτός του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ η Εύα Καϊλή με απόφαση του Νίκου Ανδρουλάκη, σε συνέχεια του σκανδάλου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που είδε την Παρασκευή το φως της δημοσιότητας.

Κλήση της Ελληνίδας Ευρωβουλευτού Εύας Καϊλή σε ανάκριση θα ακολουθήσει τις σημερινές συλλήψεις στις Βρυξέλλες, αλλά και τις πληροφορίες δημοσιεύματος της Le Soir για εμπλοκή της πολιτικού στο σκάνδαλο διαφθοράς του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Σημειώνεται ότι, τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων ένας πρώην ευρωβουλευτής, συνελήφθησαν σήμερα στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο έρευνας ενός οικονομικού δικαστή ως ύποπτοι για δωροληψία από μια «χώρα του Κόλπου», εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ανακοίνωσε η βελγική ομοσπονδιακή εισαγγελία.

Η χώρα δεν κατονομάζεται από την εισαγγελία.

Σύμφωνα με τη βελγική εφημερίδα Le Soir, αξιωματούχοι του Κατάρ είχαν προσπαθήσει να δωροδοκήσουν έναν εκλεγμένο Ιταλό σοσιαλιστή που ήταν ευρωβουλευτής από το 2004 έως το 2019.

Η έρευνα αφορά μεταξύ άλλων, πράξεις «διαφθοράς» και «ξεπλύματος χρήματος» στο πλαίσιο οργανωμένης συμμορίας, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της εισαγγελίας.

Για μήνες, Βέλγοι ερευνητές «υποπτεύονταν ότι μια χώρα του Κόλπου επηρέαζε τις οικονομικές και πολιτικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, πληρώνοντας σημαντικά χρηματικά ποσά ή προσφέροντας σημαντικά δώρα σε τρίτους με πολιτική θέση ή/και σημαντική στρατηγική θέση» εντός αυτού του οργάνου.

Τι «παίζει» με το Κατάρ

Οι έρευνες των βελγικών Αρχών γίνονται στο πλαίσιο μεγάλης υπόθεσης για διαφθορά στο κέντρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης που σχετίζεται με το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

Σύμφωνα με τη βελγική εφημερίδα, το πρωί προσήχθη ο σύντροφός της, ενώ οι Αρχές πραγματοποίησαν έρευνες στην κατοικία της.

«Το σπίτι της ερευνήθηκε αργά το απόγευμα της Παρασκευής και οδηγήθηκε σε ακρόαση.

»Πληροφορίες επιβεβαιώθηκαν από την ομοσπονδιακή εισαγγελία.

»Ο μόνος τρόπος να συλληφθεί ένας βουλευτής που προστατεύεται από την ασυλία του είναι να τον πιάσουν στα πράσα» σημειώνεται επίσης.

Όπως αναφέρει η Le Soir, την 1η Νοεμβρίου, αναφέρθηκε στο Twitter ότι η Εύα Καϊλή συναντήθηκε με τον κ. Al Marri, Υπουργό Εργασίας του Κατάρ:

«Ο αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης χαιρετίζει τη δέσμευση του Κατάρ να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις του σε θέματα εργασίας μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 και εύχομαι καλό τουρνουά».

Όταν η Καϊλή αποθέωνε το Κατάρ

Υπενθυμίζεται ότι πριν μερικές εβδομάδες, η Εύα Καϊλή αποθέωνε το Κατάρ, λέγοντας ότι είναι πρωτοπόρο στα εργασιακά δικαιώματα.

Το θέμα το είχε αναδείξει το avgi.gr, με την ομιλία να προκαλεί αίσθηση και να οδηγεί τον Νίκο Ανδρουλάκη να την αδειάσει.

«Σήμερα, το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ είναι μια απόδειξη του πώς η αθλητική διπλωματία μπορεί να επιτύχει τον ιστορικό μετασχηματισμό μιας χώρας, με μεταρρυθμίσεις που ενέπνευσαν τον αραβικό κόσμο» ξεκίνησε το λιβανιστήρι στην ομιλία της η Εύα Καϊλή.

«Το Κατάρ είναι πρωτοπόρο στα εργασιακά δικαιώματα» συνέχισε στο ίδιο μοτίβο, επικαλούμενη μάλιστα τον Διεθνή Οργανισμό Εργασίας (ILO) επειδή η αραβική χώρα αναγκάστηκε να καταργήσει την Kafala, το σύγχρονο δουλεμπόριο βάσει του οποίου οι εταιρείες του Κατάρ επιχορηγούσαν ξένους εργάτες για να έρθουν στη χώρα, τους έθεταν υπό την «κηδεμονία» τους και στη συνέχεια τους εμπόδιζαν να εγκαταλείψουν τις δουλειές τους.

Δεν λέει, ωστόσο, κουβέντα για εκατοντάδες θανάτους εργατών που έχει καταγγείλει ο ILO.

Σχετικά άρθρα