Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μετά τον Καραμανλή και ο Σαμαράς «άδειασε» τον Μητσοτάκη για τις υποκλοπές: Ξεκάθαρες απαντήσεις χωρίς τη δικαιολογία του «απορρήτου»

Μετά τον Καραμανλή και ο Σαμαράς «άδειασε» τον Μητσοτάκη για τις υποκλοπές: Ξεκάθαρες απαντήσεις χωρίς τη δικαιολογία του «απορρήτου»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αντώνης Σαμαράς, Κυριάκος Μητσοτάκης, Κώστας Καραμανλής, Νέα Δημοκρατία, Τηλεφωνικές Παρακολουθήσεις,

Νέο χτύπημα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αυτή τη φορά από τον Αντώνη Σαμαρά, που στην ίδια γραμμή με τον Κώστα Καραμανλή, ζήτησε να δοθούν απαντήσεις για την υπόθεση των υποκλοπών.

Και ενώ όλα κυλούσαν «ήρεμα» στην ομιλία του πρώην προέδρου της ΝΔ και πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, στο θέατρο Παλλάς, για την έναρξη λειτουργίας του ιδρύματος Αντώνης Σαμαράς, λίγο πριν το κλείσιμο της ομιλίας του, παρόντος του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη, ο Μεσσήνιος πολιτικός πέταξε τη «βόμβα».

«Τελευταία, η πολιτική ζωή δοκιμάζεται από νόμιμες και παράνομες υποκλοπές.

»Δεν θέλω να πιστέψω ότι η κυβέρνηση υπέκλεπτε τηλεφωνικές συνομιλίες. Θα ήταν αδιανόητο.

»Αν ίσχυαν αυτά θα επρόκειτο αδιαμφισβήτητα για μία δημοκρατική εκτροπή.

»Γι’ αυτό πρέπει να δοθούν πειστικές απαντήσεις, χωρίς να δίνουμε την εντύπωση ότι το απόρρητο είναι μία βολική δικαιολογία.

»Πρέπει να δοθούν απαντήσεις γιατί αυτό έχει σχέση με την ιστορία και με την ταυτότητά μας», είπε ο κ. Σαμαράς, ευθυγραμμιζόμενος με τις δηλώσεις του πρώην προέδρου της ΝΔ και πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, που επίσης ήταν παρών στην εκδήλωση.

Ο κ. Σαμαράς προέβη στη συγκεκριμένη τοποθέτηση, αφού προηγουμένως, είχε δηλώσει ότι παραμένει μάχιμος πολιτικός και θα μιλήσει ως τέτοιος.

Αναφέρθηκε στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, κατηγόρησε τους συμμάχους για αδιαφορία για το Κυπριακό, σημειώνοντας ότι η Ευρώπη δεν βοήθησε την Ελλάδα και την Κύπρο απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις στην ανατολική Μεσόγειο.

Χαρακτήρισε «φαρσοκωμωδία» τη στρατηγική της ΕΕ στην ενεργειακή κρίση και ειδικά σε ότι αφορά την προσπάθεια για επιβολή υψηλού πλαφόν στο φυσικό αέριο αλλά και στο πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο το οποίο θα αγοράζεται εν τέλει μέσω τρίτων χωρών.

Αναφέρθηκε σε ένα «κενό ηγεσίας» στη Δύση και έκανε λόγο για «την αρχή του τέλους της πολιτικής αξιοπρέπειας και των πολιτικών ιδανικών της Ευρώπης».

Για να μην διαλυθεί η Ευρώπη χρειάζεται μια νέα συνθήκη επανίδρυσης που θα ανατρέψει τα αδιέξοδα μιας γιγαντιαίας γραφειοκρατίας των Βρυξελλών.

Όσον αφορά την οικονομική κρίση στην Ελλάδα είπε ότι «Καλά είναι τα επιδόματα, είναι απαραίτητα σε περιόδους κρίσεις.

»Δεν πρέπει όμως να μας γίνει εθισμός.

»Καλό το καλάθι των νοικοκυριών, αλλά ανάπτυξη θα έρθει με επενδύσεις.

»Γι’ αυτό προτείνω οι νέες παραγωγικές επενδύσεις να μην φορολογούνται για πέντε χρόνια».

Τέλος αναφερόμενος στην Novartis, ισχυρίστηκε ότι «συκοφάντησαν 10 πρόσωπα.

»Δεν ακούσαμε μια συγγνώμη.

»Ακόμα όμως δεν ξέρουμε ποιος ήταν αυτός που μας κατηγόρησε. Το θεωρώ “μη δημοκρατικό”».

Σχετικά άρθρα