Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσίπρας από Άρειο Πάγο: «Η παρακολούθηση των αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων θέτει σε διακινδύνευση την ίδια την εθνική μας ασφάλεια»

Τσίπρας από Άρειο Πάγο: «Η παρακολούθηση των αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων θέτει σε διακινδύνευση την ίδια την εθνική μας ασφάλεια»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Άρειος Πάγος, Βίντεο, Εισαγγελία Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ, Τηλεφωνικές Παρακολουθήσεις,

Στον Άρειο Πάγο πήγε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας για την υπόθεση των παρακολουθήσεων. Ο κ. Τσίπρας είχε συνάντηση με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο που διήρκεσε μία ώρα.

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέφρασε τον προβληματισμό και την ανησυχία του σε σχέση με τις αποκαλύψεις των τελευταίων εβδομάδων και ειδικότερα το πρόσφατο δημοσίευμα περί παρακολούθησης της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων και ζήτησε να χυθεί άπλετο φως και ότι με βάση το νόμο υπάρχει υποχρέωση να τηρούνται αρχεία των διατάξεων και των εντολών παρακολουθήσεων και αυτών που της υπέγραφαν.

«Δεν παίζουμε με την εθνική ασφάλεια.

»Να μην αφήσουμε να πλανάται αυτή τη σκιά.

»Θέλω να πιστεύω ότι σε αυτή τη χώρα οι θεσμοί της δημοκρατίας λειτουργούν ακόμη» είπε και τόνισε την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη.

Η παρακολούθηση των αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων θέτει σε διακινδύνευση την εθνική μας ασφάλεια

Μετά τη συνάντησή του με τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο κ. Τσίπρας έκανε την ακόλουθη δήλωση προς τους εκπροσώπους του Τύπου:

«Εξέφρασα στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου τη βαθύτατη ανησυχία μου για τις εξελίξεις.

»Οι αποκαλύψεις των τελευταίων μηνών για την μετατροπή της ΕΥΠ σε παραθεσμικό παράκεντρο παρακολούθησης πολιτικών αρχηγών, βουλευτών, ευρωβουλευτών, υπουργών, δημοσιογράφων, επιχειρηματιών, ακόμα και δικαστών αποτελεί μεγάλη πληγή για την ίδια τη δημοκρατία, τη θέτει σε διακινδύνευση.

»Η παρακολούθηση των αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων θέτει σε διακινδύνευση την ίδια την εθνική μας ασφάλεια.

»Έχουμε όλοι ευθύνη να μην αφήσουμε αυτή τη βαριά σκιά να πλανάται πάνω από το πολιτικό μας σύστημα αλλά και πάνω από τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας.

»Όλοι γνωρίζουμε ότι αποκλειστική ευθύνη για την αναζήτηση των στοιχείων και των αποδείξεων, την διαλεύκανση αυτής της δύσοσμης υπόθεσης, την αποκλειστική ευθύνη να χυθεί άπλετο φως την έχει η Ελληνική Δικαιοσύνη.

»Και όλοι γνωρίζουμε πού βρίσκονται τα στοιχεία και οι αποδείξεις.

»Εκεί όπου με βάση τον νόμο υποχρεούνται να τηρούνται αρχεία των διατάξεων και των εντολών παρακολούθησης από την ΕΥΠ και βεβαίως σε αυτούς που υπέγραφαν τις διατάξεις και τις εντολές της παρακολούθησης.

»Θέλω να ελπίζω και ελπίζω ότι σε αυτή την χώρα οι θεσμοί της Δημοκρατίας λειτουργούν ακόμη.

»Και θέλω κλείνοντας να εκφράσω την εμπιστοσύνη μου στον θεσμό της Ελληνικής Δικαιοσύνης».

Σχετικά άρθρα