Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Με αντιπαραθέσεις ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός 2015 της Βουλής

Με αντιπαραθέσεις ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός 2015 της Βουλής
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άδωνις Γεωργιάδης, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Βουλή των Ελλήνων, Γιώργος Καλαντζής, ΔΗΜΑΡ, ΚΚΕ | Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Χρυσή Αυγή,

Ο οικονομικός απολογισμός του σώματος της Βουλής για το 2013, καθώς και ο προϋπολογισμός του 2015, ψηφίστηκαν στη Βουλή μέσα σε κλίμα αντιπαραθέσεων.

Τα δύο σχέδια υπερψηφίστηκαν από την Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, καταψηφίστηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και τη Χρυσή Αυγή, η ΔΗΜΑΡ δήλωσε “παρών” και οι ΑΝ.ΕΛ., όπως και οι ανεξάρτητοι βουλευτές, “λευκό”.

Η αντιπαράθεση αφορούσε κυρίως την “υποβάθμιση της Δημοκρατίας”, με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, να καταγγέλει την “κατάχρηση” εκ μέρους της κυβέρνησης, των προσφυγών σε Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και της συζήτησης νομοσχεδίων με κατεπείγουσες διαδικασίες, όπως επίσης και την υιοθέτηση βουλευτικών τροπολογιών “της τελευταίας ώρας”.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης απάντησε ότι “Εδώ εφαρμόζουμε πλήρως τον Κανονισμό. Ίσως μπορώ να συμφωνήσω πως γίνεται μια κατάχρηση σ’ αυτά τα ζητήματα – αλλά αυτό είναι θέμα να το συζητήσετε και με την κυβέρνηση”. Όμως, “ο προϋπολογισμός είναι της Βουλής και όχι της κυβέρνησης ή του Προεδρείου. Δεν καταλαβαίνω γιατί τον καταψηφίζετε. Δεν εκτελέσαμε σωστά τον προϋπολογισμό του 2012; Δεν δημοσιεύονται όλες οι δαπάνες στη “Διαύγεια”; Γιατί καταψηφίζετε τον απολογισμό; Επειδή έφερε η κυβέρνηση Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου; Είναι προφανές πως δεν θέλετε τη συνεννόηση…”

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, κατηγόρησε για “υποκρισία” τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι καταπατά τη νομιμότητα των διαδικασιών στις εσωκομματικές του διαδικασίες, “όπως προχθές στην Κεντρική του Επιτροπή, όπου τα λευκά δεν μέτρησαν ως νόμιμες ψήφοι, για να μην φανεί πως ο Αλέξης Τσίπρας έχασε τον έλεγχο της Κεντρικής Επιτροπής”.

Η Μαρίνα Χρυσοβελώνη των ΑΝΕΛ άφησε αιχμές κατά του Β’ αντιπροέδρου της Βουλής, Γιώργου Καλαντζή, ότι διακίνησε στα μέσα ενημέρωσης, πληροφορίες περί “25 ελεγχόμενων βουλευτών, με δύο πολύ σοβαρές περιπτώσεις”, προτού ενημερώσει την ίδια την Επιτροπή, για λόγους εντυπώσεων.

Σχετικά άρθρα