Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Documento: Η ΕΥΠ παρακολουθούσε και την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων – Εξηγήσεις απαιτεί από Μητσοτάκη ο ΣΥΡΙΖΑ

Documento: Η ΕΥΠ παρακολουθούσε και την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων – Εξηγήσεις απαιτεί από Μητσοτάκη ο ΣΥΡΙΖΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ), Γιάννης Οικονόμου, ΕΥΠ - Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, Εφημερίδα Ντοκουμέντο, Κωνσταντίνος Φλώρος, Παρακολουθήσεις, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ, Τηλεφωνικές Παρακολουθήσεις, Υποκλοπές, Χαράλαμπος Λαλούσης,

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο σκάνδαλο των υποκλοπών. Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ξεκαθαρίσει αν παρακολουθούνταν η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Όπως έγραψε το documento.gr, την Κυριακή αναμένεται να κυκλοφορήσει στην εφημερίδα νέα λίστα στην οποία θα περιλαμβάνονται οι αξιωματούχοι των Ενόπλων Δυνάμεων, Κωνσταντίνος Φλώρος, Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και ο Χαράλαμπος Λαλούσης, Αρχηγός ΓΕΣ.

Μετά το δημοσίευμα, ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωσή του τονίζει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ως προϊστάμενος της ΕΥΠ, οφείλει να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:

«Η σημερινή αποκάλυψη ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε τους επικεφαλής της εθνικής άμυνας της χώρας σοκάρει κάθε ελληνίδα και κάθε έλληνα και παραπέμπει στις πιο σκοτεινές στιγμές της ελληνικής ιστορίας.

»Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει άμεσα ως προϊστάμενος της ΕΥΠ να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις:

»Ήταν στα αλήθεια υπό παρακολούθηση οι αξιωματούχοι που έχουν ως αποκλειστικό έργο την άμυνα της χώρας έναντι ξένων επιβουλών;

»Και αν ναι ποιος ο εθνικός λόγος;

»Το ίδιο ξεκάθαρες απαντήσεις οφείλει να δώσει και η υπεύθυνη για την ΕΥΠ εισαγγελέας, κα Βλάχου: Υπέγραψε διάταξη για την παρακολούθηση των επικεφαλής της Εθνικής μας Άμυνας;

»Και αν ναι, ποιος ο εθνικός λόγος;

»Η υπομονή του ελληνικού λαού έχει εξαντληθεί και απαιτούνται ξεκάθαρες απαντήσεις.

»Σε κάθε περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν θα επιτρέψει η αντιδημοκρατική αυτή εκτροπή να θέσει σε κίνδυνο την εθνική μας ασφάλεια».

Τι απαντά ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γ. Οικονόμου

Απάντηση έδωσε ο Γ, Οικονόμου στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ και τα δημοσιεύματα της εφημερίδας documento σχετικά με τις παρακολουθήσεις από την ΕΥΠ, αξιωματούχων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος χαρακτήρισε αισώπειους μύθους τα δημοσιεύματα του Κ. Βαξεβάνη και τόνισε ότι «η Κυβέρνηση απαντά με τη θεσμική θωράκιση της λειτουργίας της ΕΥΠ».

Ακολουθεί αναλυτικά η δήλωση του Γ. Οικονόμου:

«Ο κ. Βαξεβάνης συνεχίζει να δημοσιεύει σε συνέχειες τους αισώπειους μύθους του, όπως ήταν απολύτως αναμενόμενο.

»Το αφήγημά του, το οποίο φθίνει όσο περνάει ο χρόνος, είναι ένα συνονθύλευμα ατεκμηρίωτων ισχυρισμών.

»Όσο υστερεί σε θεμελίωση και στοιχεία, άλλο τόσο πλεονάζει σε μυθοπλασία.

»Το πλέον τραγικό είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε ασμένως (προτού καλά- καλά κυκλοφορήσει η εφημερίδα) να υιοθετήσει τους αναπόδεικτους ισχυρισμούς και να εξάγει πολιτικά συμπεράσματα.

»Απέναντι σε αυτή την παρωδία η Κυβέρνηση απαντά με τη θεσμική θωράκιση της λειτουργίας της ΕΥΠ, με την καθολική απαγόρευση των κακόβουλων λογισμικών και φυσικά με την εμπιστοσύνη στη δικαστική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη, η οποία και οφείλει να αποσαφηνίσει το ταχύτερο δυνατό κάθε πτυχή της υπόθεσης αυτής».

Σχετικά άρθρα