Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι τραπεζίτες αρνήθηκαν στον Σταϊκούρα ουσιαστική στήριξη των δανειοληπτών

Οι τραπεζίτες αρνήθηκαν στον Σταϊκούρα ουσιαστική στήριξη των δανειοληπτών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δάνεια, Δανειολήπτες, Τράπεζες, Υπουργείο Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας,

Σε τεταμένο κλίμα, σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε η συνάντηση την Πέμπτη ανάμεσα στους εκπροσώπους των τραπεζών και του υπουργού Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα που εν πολλοίς αρνούνται να στηρίξουν τους συνεπείς δανειολήπτες.

Οι ίδιες πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν ότι η πρόταση των τραπεζιτών μάλλον εξόργισε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών απέκλεισαν κάθε περίπτωση της εφαρμογής του ισπανικού μοντέλου ρύθμισης των χρεών και αντιπρότειναν να επανέλθει το πρόγραμμα Γέφυρα για 25.000 – 30.000 ευάλωτους δανειολήπτες, αναλαμβάνοντας ένα μέρος του κόστους, εφόσον λάβουν την έγκριση από τις αρμόδιες ρυθμιστικές Αρχές των Βρυξελλών.

Το υπουργείο Οικονομικών περίμενε μια πρόταση που θα ήταν κοντά στις ανάγκες της κοινωνίας και κατά το ίδιο η πρόταση αυτή δεν ήταν.

Παράλληλα τέθηκαν μία σειρά από ζητήματα και για το μόνο που έλαβε υποσχέσεις, είναι το θέμα το εξωδικαστικού, ότι θα προχωρήσει με πιο ταχείς ρυθμούς.

Επίσης υπήρξε σαφής προειδοποίηση προς το τραπεζικό σύστημα ότι οι σημερινές χρεώσεις σε συνήθεις τραπεζικές εργασίες είναι υπερβολικά υψηλές και θα πρέπει να επανεξεταστούν, ώστε να γίνουν πιο ορθολογικές.

Μέσα σε αυτό κλίμα που δεν ήταν και το καλύτερο το υπουργείο Οικονομικών προχώρησε στην έκδοση μιας ανακοίνωσης που εν πολλοίς αναφέρει ότι οι τράπεζες θα πρέπει να προσέλθουν ξανά σε δύο εβδομάδα στο τραπέζι του διαλόγου έχοντας συγκεκριμένες προτάσεις.

Σχετικά άρθρα