Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γεωργιάδης: Ανακάλυψε κερδοσκοπία στο «καλάθι του νοικοκυριού», αλλά μιλάει για μικρά πρόστιμα

Γεωργιάδης: Ανακάλυψε κερδοσκοπία στο «καλάθι του νοικοκυριού», αλλά μιλάει για μικρά πρόστιμα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άδωνις Γεωργιάδης, Ακρίβεια, Σούπερ Μάρκετ, Υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων,

Πρόστιμα για κερδοσκοπία έχει κοινοποιήσει σε ορισμένες αλυσίδες σούπερ μάρκετ το υπουργείο Ανάπτυξης για παραβάσεις εντός του «καλαθιού του νοικοκυριού» και για εντοπισμό προϊόντων όπου παραβιάστηκε το όριο του περιθωρίου κέρδους, μετά από σχετικούς ελέγχους της ΔΙΜΕΑ.

Στο γεγονός αναφέρθηκε από το βήμα του συνεδρίου του ΙΕΛΚΑ, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων «Έχουμε ξεκινήσει ελέγχους με τη ΔΙΜΕΑ και στο “καλάθι του νοικοκυριού” και έχουμε ήδη στείλει σε κάποιες αλυσίδες εκθέσεις ελέγχου με προτεινόμενα πρόστιμα για ορισμένα προϊόντα.

»Ευτυχώς όχι μεγάλα, σχετικά μικρά πρόστιμα, κάτω από το όριο των 50.000 ευρώ που θα επέβαλε η νομοθεσία τη δημοσιοποίηση του ονόματος της αλυσίδας.

»Αλλά πάντως σε κάποια προϊόντα ακόμα και μέσα στο καλάθι βρήκαμε παραβίαση του περιθωρίου κέρδους.

»Αυτό είναι απαράδεκτο. Δεν είναι απαράδεκτο οικονομικά, είναι απαράδεκτο ηθικά.

»Θέλω να παρακαλέσω τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ να είναι περισσότερο προσεκτικές για την τήρηση του νόμου μας για την κερδοσκοπία, κυρίως στα προϊόντα εντός καλαθιού που είναι κρίσιμα για τη διαβίωση.

»Δεν παίζουμε με τον κόσμο, πρέπει να το καταλάβουμε».

«Θέλω να παρακαλέσω τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ να είναι περισσότερο προσεκτικές για την τήρηση του νόμου για την κερδοσκοπία.

»Δεν αναφέρομαι στο χαβιάρι, αλλά στα βασικά είδη που ο κοσμάκης θα πρέπει να βρει σε φυσιολογικές τιμές.

»Είναι απαράδεκτο να μου φέρνει η ΔΙΜΕΑ πρόστιμα για προϊόντα εντός καλαθιού και σκέφτομαι ακόμα και το ενδεχόμενο να δημοσιοποιήσω τα πρόστιμα παρά το γεγονός ότι το ύψος τους δεν υπερβαίνει τα 50.000 ευρώ και επομένως δεν απαιτείται η δημοσιοποίησή τους», κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης.

Σχετικά άρθρα