Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δημοσκόπηση: Η ακρίβεια θα κοστίσει εκλογικά στη κυβέρνηση – Στα «αζήτητα» το καλάθι του νοικοκυριού

Δημοσκόπηση: Η ακρίβεια θα κοστίσει εκλογικά στη κυβέρνηση – Στα «αζήτητα» το καλάθι του νοικοκυριού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ακρίβεια, Δημοσκοπήσεις, Κυριάκος Μητσοτάκης, Παρακολουθήσεις, Τηλεφωνικές Παρακολουθήσεις, Υποκλοπές,

Σχεδόν 7 στους δέκα Έλληνες θεωρούν ότι η ακρίβεια θα κοστίσει εκλογικά στην κυβέρνηση, ενώ μόλις το 17,7% των καταναλωτών αξιολογούν «θετικά, σωστό και αναγκαίο» το πολυδιαφημισμένο από την κυβέρνηση «καλάθι του νοικοκυριού».

Αυτό προκύπτει από τη δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία Marc σε πανελλαδικό δείγμα 1.030 ατόμων το διάστημα 22 – 27 Νοεμβρίου 2022, για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Συγκεκριμένα για τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης, μόλις το 19% τα θεωρεί «σημαντική βοήθεια δεδομένων των συνθηκών», το 35,5% «μικρή αλλά αναγκαία βοήθεια», και το 44,6% -η πλειοψηφία δηλαδή- «σχεδόν καμία βοήθεια».

Σχετικά με το «καλάθι του νοικοκυριού» μόλις το 36,8% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι αγόρασε από τα προϊόντα που περιέχει στις αλυσίδες σούπερ μάρκετ, το 36,5% ανέφερε ότι δεν αγόρασε και το 25,7% είπε ότι είδε τη σχετική σήμανση στα καταστήματα.

Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων 58,7% ανέφερε ότι το «καλάθι του νοικοκυριού» δεν μπορεί να συμβάλλει στην συγκράτηση των τιμών, ενώ αντίθετη άποψη εξέφρασε το 38,3% των ερωτηθέντων.

Επίσης μόλις το 17,7% αξιολογεί «θετικά, σωστό και αναγκαίο» το «καλάθι του νοικοκυριού», το 18,1% το κρίνει «μικρή βοήθεια για τους οικονομικά αδύνατους», το 17,8% το βλέπει με «επιφυλάξεις» και το 44,1% η πλειοψηφία δηλα΄δη με «αρνητικά, σε λάθος κατεύθυνση, δεν προσφέρει τίποτα».

«Αγκάθι» η ακρίβεια για την κυβέρνηση

Σύμφωνα πάντα με τη δημοσκόπηση της Marc, η ακρίβεια είναι αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο -και με μεγάλη διαφορά από το επόμενο- πρόβλημα που καλείται να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση της ΝΔ.

Συγκεκριμένα, το 68,8% των ερωτηθέντων αναφέρει ότι η ακρίβεια και η αυξηση των τιμών μπορούν να προκαλέσουν το μεγαλύτερο κόστος για την κυβέρνηση, έπεται το θέμα των παρακολουθήσεων με 12,5% και ακολουθούν η εγκληματικότητα και το θέμα Πάτση.

Σε ό,τι αφορά τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις ένας στους δυο Έλληνες τις θεωρεί «πολύ σοβαρή υπόθεση» και τρεις στους δέκα «προσπάθεια να πληγεί κυβέρνηση».

Σχετικά άρθρα