Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ο Μητσοτάκης άμεσα να παραιτηθεί – Σε σοβαρότατο κίνδυνο η δημοκρατία

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ο Μητσοτάκης άμεσα να παραιτηθεί – Σε σοβαρότατο κίνδυνο η δημοκρατία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κυριάκος Μητσοτάκης, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ, Τηλεφωνικές Παρακολουθήσεις,

Την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ προκάλεσαν οι νέες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των υποκλοπών, με την αξιωματική αντιπολίτευση να καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε παραίτηση εφόσον δεν δώσει πειστικές απαντήσεις.

Όπως σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, «την ώρα που ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να κρύβεται και αντικαθιστά βουλευτές του από την Επιτροπή Θεσμών της Βουλής με στόχο να μείνουν στο σκοτάδι οι ευθύνες του, έρχονται στο φως νέες σοκαριστικές αποκαλύψεις από την εφημερίδα Documento.

»Οι αποκαλύψεις για την παρακολούθηση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, της Εισαγγελέως της ΕΥΠ που μέχρι πρόσφατα πίστευε ότι είναι ανέλεγκτη αλλά τελικά ήταν και η ίδια “καλωδιωμένη”, καθώς και του οικονομικού Εισαγγελέα που χειρίστηκε τις υποθέσεις των Γεωργιάδη και Αβραμόπουλου και κατέληξε στο συμπέρασμα πως τα εκατομμύρια στους λογαριασμούς τους ήταν υπαρκτά αλλά αδιευκρίνιστα, αφορούν τον ίδιο τον πυρήνα της πολιτειακής λειτουργίας και δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για κρυφτούλι και υπεκφυγές».

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ τονίζει ότι «ο κ. Μητσοτάκης δεν κατηγορείται πλέον για παρακολουθήσεις αντιπάλων και συνεργατών του αλλά για την οργάνωση και εκτέλεση μιας πρωτοφανούς Συνταγματικής και Δημοκρατικής εκτροπής.

»Είτε θα δώσει πειστικές απαντήσεις για την εκτροπή είτε θα πρέπει άμεσα να παραιτηθεί, γιατί όσα διέπραξε αποτελούν σοβαρότατο κίνδυνο για την ίδια τη Δημοκρατία.

»Καμία Αρχή της Πολιτείας δεν μπορεί πια να μην αντιδρά.

»Καμία δικαιολογία δε μπορεί να αφήνει τη Δημοκρατία απροστάτευτη.

»Η άμεση διερεύνηση όλων των πλευρών αυτής της σκοτεινής υπόθεσης καθώς και η απόδοση ευθυνών, αποτελεί πλέον δημοκρατική και συνταγματική υποχρέωση».

Σχετικά άρθρα