Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συντάξεις: Αυτό είναι το ποσοστό αύξησης για το 2023

Συντάξεις: Αυτό είναι το ποσοστό αύξησης για το 2023
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βουλή των Ελλήνων, Κρατικός Προϋπολογισμός, Πληθωρισμός, Συντάξεις,

Κατατέθηκε τη Δευτέρα από το υπουργείο Οικονομικών στη Βουλή ο προϋπολογισμός του 2023, που καταγράφει τις εκτιμήσεις για την ανάπτυξη και τον πληθωρισμό, μεγέθη από τα οποία οριστικοποιείται το ποσοστό της αύξησης των συντάξεων.

Έτσι μετά την κατάθεση του τελικού σχεδίου του προϋπολογισμού και τα αποκαλυπτήρια των εκτιμήσεων για τον πληθωρισμό και τον ρυθμό ανάπτυξης του 2022 (9,9% και 5,6% αντίστοιχα) προκύπτει «άθροισμα» 15,5% των δύο βασικών οικονομικών μεγεθών οπότε και το τελικό ποσοστό για την αύξηση των συντάξεων διαμορφώνεται στο 7,75%.

Η συζήτησή του νέου προϋπολογισμού στις Επιτροπές της Βουλής θα πραγματοποιηθεί σε τέσσερις συνεδριάσεις από τις 23 έως τις 25 Νοεμβρίου.

Στη συνέχεια η συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής θα ολοκληρωθεί στις 17 Δεκεμβρίου.

Σημειώνεται ότι ο προϋπολογισμός του 2023 είναι ο πρώτος τα τελευταία δώδεκα χρόνια που καταρτίζεται εκτός του πλαισίου μνημονιακής επιτήρησης ή ενισχυμένης εποπτείας.

Ταυτόχρονα ωστόσο, όπως αναφέρεται από το υπουργείο, καταρτίστηκε υπό συνθήκες υψηλής αβεβαιότητας, αναφορικά με τις γεωπολιτικές εξελίξεις σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σχετικά άρθρα