Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νίκος Δένδιας: Η προσωρινή κυβέρνηση της Τρίπολης εκμεταλλεύεται κατά το δοκούν τους πόρους της Λιβύης

Νίκος Δένδιας: Η προσωρινή κυβέρνηση της Τρίπολης εκμεταλλεύεται κατά το δοκούν τους πόρους της Λιβύης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κυρηναϊκή, Λιβύη, Νίκος Δένδιας, Τουρκία, Υπουργείο Εξωτερικών,

Στην Αθήνα επέστρεψε ο Νίκος Δένδιας και η ελληνική αποστολή του υπουργείου Εξωτερικών, μετά το διπλωματικό επεισόδιο στην Τρίπολη, με ευθύνη της προσωρινής κυβέρνησης της Λιβύης.

Ο υπουργός μίλησε -σε συνέντευξή του- για το ταξίδι, καθώς και για την επιχείρηση του διπλωματικού εγκλωβισμού του.

Στο κενό η προσπάθεια διπλωματικού εκβιασμού της Ελλάδας στην Τρίπολη

Σε όσα συνέβησαν στο επεισοδιακό ταξίδι του στην Τρίπολη και ειδικά στο διπλωματικό εγκλωβισμό που επιχείρησε να στήσει η φιλοτουρκική κυβέρνηση της Λιβύης στην Αθήνα αναφέρθηκε ο Νίκος Δένδιας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα».

Ο υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε στη συνέντευξη ότι η εμφάνιση της κ. Μανγκούς στο αεροδρόμιο ήταν εκτός προγράμματος, υπογραμμίζοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει ν’ αντιμετωπίσει στη Λιβύη ένα προσωρινό κυβερνητικό σχήμα, το οποίο έχει υπογράψει σειρά παράνομων συμφωνιών με την Τουρκία, παρότι αυτό είναι εκτός αρμοδιοτήτων του.

Κι όσον αφορά τη δικαιοδοσία της κυβέρνησης Ντιμπέιμπα ο Νίκος Δένδιας τονίζει:

«Η κυβέρνηση αυτή (της Τρίπολης) πρέπει να κάνει εκλογές.

»Και όχι μόνο δεν κάνει εκλογές, υφαρπάζει την παραμονή της, εκμεταλλευόμενη κατά το δοκούν τους πόρους της Λιβύης, και υπογράφει και με τους Τούρκους. Ε, δεν γίνεται».

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Κρίσιμος ο ρόλος της Ελλάδας για την υπεράσπιση της Ν/Α πτέρυγας του ΝΑΤΟ

Στο μεταξύ εντύπωση προκαλεί η διπλή προπαγανδιστική προσπάθεια Τούρκου δημοσιογράφου κατά τη διάρκεια του μπρίφινγκ του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, να εκμαιεύσει από τον εκπρόσωπο του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών δυσαρέσκεια για τη στάση που την επιλογή του Νίκου Δένδια να μην συναντηθεί στην Τρίπολη με την Λίβυα Υπουργό Εξωτερικών.

Στην πρώτη ερώτηση του δημοσιογράφου που ουσιαστικά καταγγέλλει τον Νίκο Δένδια για τις επαφές του με τον Χαλίφα Χάφταρ ο εκπρόσωπος απάντησε ότι η Ελλάδα είναι απαραίτητος εταίρος και σύμμαχος- κλειδί των Ηνωμένων Πολιτειών στο ΝΑΤΟ.

Ο Τούρκος δημοσιογράφος επανήλθε με διευκρινιστική ερώτηση, με τον εκπρόσωπο να αντιτείνει ότι η Αθήνα υποστηρίζει την Ουάσιγκτον να πετύχει τους στόχους της στην περιοχή της Μεσογείου και ευρύτερα στην Ευρώπη.

Πηγή: ΕΡΤ

Σχετικά άρθρα