Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Δένδιας την Πέμπτη στη Λιβύη – Ποιους θα συναντήσει, τι θα συζητήσει

Ο Δένδιας την Πέμπτη στη Λιβύη – Ποιους θα συναντήσει, τι θα συζητήσει
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ακίλα Σάλεχ, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Λιβύη, Νίκος Δένδιας, Υπουργείο Εξωτερικών,

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα μεταβεί αύριο, 17 Νοεμβρίου 2022, στην Ανατολική Λιβύη, όπου θα έχει συνομιλίες με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Ακίλα Σάλεχ Ίσα, καθώς και με άλλους Λίβυους αξιωματούχους.

Κατά την επίσκεψη, θα πραγματοποιηθεί από την πλευρά του υπουργού Εξωτερικών, εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, παράδοση δωρεάς εμβολίων κατά του κορωνοϊού COVID-19.

Κατά την παραμονή του στη Βεγγάζη, ο υπουργός Εξωτερικών θα παραστεί και σε εκδήλωση παρουσίασης συνεισφοράς της Ελλάδος σε πρόγραμμα του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος του ΟΗΕ (World Food Programme) για την αποκατάσταση του Λιμένα της Βεγγάζης.

Ο λιμένας αυτός έχει ιδιαίτερη σημασία ως πύλη εισόδου ανθρωπιστικής βοήθειας προς την Υποσαχάρια Αφρική για την αντιμετώπιση επισιτιστικών κρίσεων που αντιμετωπίζει η περιοχή.

Επιπλέον, ο υπουργός Εξωτερικών θα έχει συνάντηση με το Προεδρείο της Ελληνικής Κοινότητας της Βεγγάζης.

Οι συζητήσεις του υπουργού Εξωτερικών με τους Λίβυους αξιωματούχους κατά την επίσκεψή του αναμένεται να εστιάσουν στην ενίσχυση της συνεργασίας Ελλάδας – Λιβύης, στη βάση πάντοτε του σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου και ιδιαίτερα του Δικαίου της Θάλασσας, στις σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης – Λιβύης και στις ευρύτερες εξελίξεις στην περιοχή της Μεσογείου.

Αναμένεται να συζητηθεί, επίσης, η συνταγματική βάση για τη διεξαγωγή εκλογών στη Λιβύη το συντομότερο δυνατόν.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Εξωτερικών είχε επισκεφθεί την Ανατολική Λιβύη και τον Απρίλιο του 2021.

Σχετικά άρθρα