Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το καθεστώς Μητσοτάκη θέλει (πάλι) να κρύψει με «απόρρητο» Δημητριάδη, Λαβράνο, Μπίτζιο και Ντίλιαν

Το καθεστώς Μητσοτάκη θέλει (πάλι) να κρύψει με «απόρρητο» Δημητριάδη, Λαβράνο, Μπίτζιο και Ντίλιαν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βουλή των Ελλήνων, Γιάννης Λαβράνος, Γρηγόρης Δημητριάδης, Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία, Τηλεφωνικές Παρακολουθήσεις,

Δεν θα καταφέρει η Ν.Δ. να μην πιει το πικρό ποτήρι της νέας συζήτησης του σκανδάλου των υποκλοπών, αλλά κυρίως της κλήσης των προσώπων που προστάτευσε όταν δεν τους κάλεσε στην Εξεταστική Επιτροπή.

Χθες σύσσωμη η αντιπολίτευση την υποχρέωσε να αποδεχθεί την πρόσκληση στους φερόμενους ως αφανείς πρωταγωνιστές του σκανδάλου και να τους καλέσει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, σε μία συνεδρίαση που προγραμματίζεται για τα τέλη του μήνα.

Ωστόσο, η Ν.Δ. παραμένει σε σύγχυση και πανικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επιδιώκει η συνεδρίαση να είναι απόρρητη και να μην την δείξει το Κανάλι της Βουλής!

Επισημαίνεται ότι ο Κανονισμός της Βουλής επιτρέπει απόρρητες συνεδριάσεις όταν αφορούν την ΕΥΠ, όμως εν προκειμένω πρόκειται για κλήση που δεν αφορά λόγους εθνικής ασφάλειας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει να είναι δημόσια η συνεδρίαση.

Η απόφαση για την κλήση μαρτύρων που σχετίζονται με το σκάνδαλο των υποκλοπών, το Predator και το Pegasus ελήφθη στη χθεσινή συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής.

Εκεί υποβλήθηκε το αίτημα από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης (πρώτος το είχε υποβάλει ο ΣΥΡΙΖΑ προ δεκαημέρου).

Ο συντονισμός της αντιπολίτευσης επέτρεψε τη συγκέντρωση των 2/5 της Επιτροπής Θεσμών και με βάση τον Κανονισμό της Βουλής η Ν.Δ. δεν μπορούσε να αντιδράσει.

Στην Επιτροπή θα κληθούν ο αποπεμφθείς γραμματέας του γραφείου Μητσοτάκη Γρηγόρης Δημητριάδης, οι Γιάννης Λαβράνος και Φέλιξ Μπίτζιος, που εμπλέκονται στο εμπόριο του Predator, καθώς και ο Ταλ Ντίλιαν, ιδρυτής της Intellexa που εμπορεύεται το κακόβουλο λογισμικό.

Σχετικά άρθρα