Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Κοριοί»: Στη Βουλή Δημητριάδης, Μπίτζιος, Λαβράνος και Ντίλιαν

«Κοριοί»: Στη Βουλή Δημητριάδης, Μπίτζιος, Λαβράνος και Ντίλιαν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βουλή των Ελλήνων, Γιάννης Λαβράνος, Γρηγόρης Δημητριάδης, Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, Κίνημα Αλλαγής, ΚΚΕ | Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος, ΠΑΣΟΚ, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ, Τηλεφωνικές Παρακολουθήσεις,

Η αντιπολίτευση υποχρέωσε την κυβέρνηση να κληθούν στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας οι Γρηγόρης Δημητριάδης, Φέλιξ Μπίτζιος, Γιάννης Λαβράνος και Ταλ Ντίλιαν.

Δηλαδή τα κομβικά πρόσωπα του σκανδάλου των υποκλοπών που το Μέγαρο Μαξίμου κάλυπτε όλο αυτόν τον καιρό καθώς αρνιόταν πεισματικά να τα καλέσει για απαντήσεις.

Πρόκειται για βαριά ήττα της κυβέρνησης η οποία βρέθηκε ξανά απομονωμένη.

Υπενθυμίζεται ότι κανονισμός της Βουλής δίνει τη δυνατότητα στα 2/5 των μελών της Επιτροπής Θεσμών να καλούν πρόσωπα που επιθυμούν.

Όπως αποφασίστηκε στην Διάσκεψη των Προέδρων, η ακρόασή τους θα προγραμματιστεί για το τρίτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου.

Σημειώνεται ότι πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κατέθεσε το σχετικό αίτημα, ακολούθησε το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, ενώ την Τρίτη πήρε σειρά το ΚΚΕ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γρηγόρης Δημητριάδης είναι ο ανιψιός του Κυριάκου Μητσοτάκη και πρώην γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού, ο Ταλ Ντίλιαν είναι ο Ισραηλινός ιδρυτής της Intellexa που εμπορεύεται το Predator, ενώ οι Φέλιξ Μπίτζιος και Γιάννης Λαβράνος επιχειρηματίες που έχουν συνδεθεί άμεσα με τις εταιρείες Krikel και Intellexa.

Σχετικά άρθρα