Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Με συγκίνηση ο Δένδιας συναντήθηκε με το Σωματείο Δράσης «Νίκος Καπετανίδης»

Με συγκίνηση ο Δένδιας συναντήθηκε με το Σωματείο Δράσης «Νίκος Καπετανίδης»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γενοκτονία Ποντίων, Γιώργος Γεωργιάδης, Ελευθερία Τύπου, Νίκος Δένδιας, Πόντιοι, Υπουργείο Εξωτερικών,

Ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε με το Σωματείο Δράσης «Νίκος Καπετανίδης» και παρέλαβε από τα μέλη του αγαλματίδιο του εθνομάρτυρα δημοσιογράφου, αντίγραφο του ανδριάντα που έχει αναγερθεί στη Θεσσαλονίκη και βιβλία σχετικά με τη ζωή του.

Ειλικρινά συγκινημένος ο υπουργός Εξωτερικών έκανε την ακόλουθη ανάρτηση στο Twitter:

«Συναντήθηκα με αντιπροσωπεία του Σωματείου Δράσης που κρατά ζωντανή τη μνήμη του δημοσιογράφου-συμβόλου του Ποντιακού Ελληνισμού Νίκου Καπετανίδη.

»Ο Καπετανίδης κατέγραψε τις τουρκικές διώξεις, καταδικάστηκε σε θάνατο -συγκλονίζοντας με τη στάση του στη δίκη- και απαγχονίστηκε».

Διαβάστε ακόμα: Εκδήλωση για τον Νίκο Καπετανίδη στην Παλαιά Βουλή – Ηχηρή ομιλία Παυλόπουλου, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τίμησε τον ήρωα που εκτέλεσαν οι Τούρκοι

Αντιπροσωπεία του Σωματείου Δράσης «Νίκος Καπετανίδης» συναντήθηκε στην Αθήνα με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια.

Ο Νίκος Δένδιας αφού έλαβε τα τιμητικά δώρα του σωματείου, ένα ακριβές αντίγραφο ομοίωμα του αγάλματος του Εθνομάρτυρα Νίκου Καπετανίδη (έργο του Γιώργου Κικώτη) στο μητροπολιτικό πάρκο Παύλου Μελά και το βιβλίο του Κώστα Καπετανίδη για τον Εθνομάρτυρα Νίκο Καπετανίδη δήλωσε ότι έχει πλήρη ενημέρωση για την ζωή και μαρτυρικό θάνατο του Νίκου Καπετανίδη τον οποίο θεωρεί μια μεγάλη εμβληματική μορφή του Πόντου.

Τόνισε πόσο σημαντική είναι στην εποχή μας η υπεράσπιση του ζητήματος της Γενοκτονίας στο οποίο στέκει αλληλέγγυος και συμπαραστάτης του Ποντιακού Ελληνισμού.

Ο υπουργός Εξωτερικών με έκδηλο ενδιαφέρον άκουσε από τους αντιπροσώπους του σωματείου Δράσης Νίκος Καπετανίδης τον απολογισμό των έργων του καθώς και τον σχεδιασμό των επόμενων εκδηλώσεων του στις οποίες εξέφρασε ζωηρό ενδιαφέρον να λάβει μέρος.

Το Σωματείο Δράσης «Νίκος Καπετανίδης» ευχαρίστησε τον υπουργό εξωτερικών για την αποδοχή του αιτήματος συνάντησης και ενημέρωσης των θέσεων του εκφράζοντας πλήρη ικανοποίηση για τις ενέργειες του Νίκου Δένδια που αφορούν στην ανάσχεση του Τουρκικού Αναθεωρητικού πλαισίου που πλην των άλλων έχει ως στόχο την Άρνηση της Γενοκτονίας.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να έχουν συνεχή και ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας.

Σχετικά άρθρα