Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Επιχείρηση IRINI»: Κατασχέθηκαν τεθωρακισμένα που προορίζονταν για τη Λιβύη – Στον Βόλο το πλοίο που τα μετέφερε

«Επιχείρηση IRINI»: Κατασχέθηκαν τεθωρακισμένα που προορίζονταν για τη Λιβύη – Στον Βόλο το πλοίο που τα μετέφερε
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ειρήνη (IRINI) - Ναυτική Επιχείρηση, Λαθρεμπόριο Όπλων, Λιβύη,

Σε κατάσχεση τροχοφόρων τεθωρακισμένων οχημάτων με προορισμό τη Λιβύη προχώρησαν οι Αρχές, στο πλαίσιο της «επιχείρησης IRINI» και ύστερα από επιθεώρηση στο εμπορικό σκάφος MV MEERDIJK, στις 11 Οκτωβρίου.

Το πλοίο διαπιστώθηκε ότι μετέφερε οχήματα για στρατιωτική χρήση στη Λιβύη για τα οποία υπάρχουν υποψίες ότι παραβιάζουν το εμπάργκο όπλων του ΟΗΕ.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που μέσα σε λιγότερο από τρεις μήνες η IRINI κατάσχει φορτίο σε εφαρμογή της απόφασης 2292 (2016) του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Ένα από τα ευρωπαϊκά στρατιωτικά σκάφη που επιχειρούσε στην Κεντρική Μεσόγειο Θάλασσα για την επιχείρηση IRINI εντόπισε το πλοίο, ολλανδικών συμφερόντων, καθ’ οδόν προς τη Λιβύη.

Κατόπιν αιτήματος της επιχείρησης, οι Κάτω Χώρες έδωσαν τη συγκατάθεσή τουςς χωρίς καθυστέρηση για την επιθεώρηση και στις 11 Οκτωβρίου στάλθηκε ομάδα επιβίβασης στο πλοίο.

Έτσι, ανακαλύφθηκαν δεκάδες στρατιωτικά οχήματα, η αποστολή των οποίων θεωρείται ότι παραβιάζει το εμπάργκο όπλων του ΟΗΕ στη Λιβύη.

Σύμφωνα με εντολή της Επιχείρησης, τα οχήματα κατασχέθηκαν και το πλοίο οδηγήθηκε στον Αλμυρό Βόλου για περαιτέρω έλεγχο.

Σχετικά άρθρα