Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δένδιας για Τσαβούσογλου: «Αντιλαμβάνομαι τον τουρκικό εκνευρισμό» μετά τα ραπίσματα ΟΗΕ και ΗΠΑ για τα ψευδομνημόνια Τουρκίας-Τρίπολης

Δένδιας για Τσαβούσογλου: «Αντιλαμβάνομαι τον τουρκικό εκνευρισμό» μετά τα ραπίσματα ΟΗΕ και ΗΠΑ για τα ψευδομνημόνια Τουρκίας-Τρίπολης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Νίγηρας, Νίκος Δένδιας, Τουρκία, Υπουργείο Εξωτερικών,

Ο Νίκος Δένδιας «αντιλαμβάνεται» τον τουρκικό εκνευρισμό, μετά τα απανωτά ραπίσματα που δέχτηκε η γειτονική χώρα από ΟΗΕ και ΗΠΑ που καταδίκασαν ως ανυπόστατα και άκυρα τα ψευδομνημόνια της Τουρκίας με την κυβέρνηση της Τρίπολης της Λιβύης. Σε δηλώσεις του από τον Νίγηρα, όπου πραγματοποιεί την πρώτη επίσημη επίσκεψη Έλληνα ΥΠΕΞ στην Αφρικανική χώρα, ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας εξήγησε τη σημασία της αφρικανικής χώρας κι απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τη νέα υστερία Τσαβούσογλου τον «καθάρισε» με δύο αράδες.

«Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής σήμερα γιατί βρίσκομαι στον Νίγηρα, στην πρώτη επίσκεψη Έλληνα Υπουργού στη χώρα αυτή.

»Είχα την τιμή να γίνω δεκτός από τον Πρόεδρο της χώρας, Mohamed Bazoum, και αμέσως μετά θα έχω εκτεταμένες συνομιλίες με τον ομόλογό μου, τον Υπουργό Εξωτερικών Hassoumi Massoudou.

»Θα υπογράψουμε δύο Συμφωνίες μεταξύ των χωρών μας.

»Ο Νίγηρας έχει μία πολύ μεγάλη σημασία για την ΕΕ, για την ασφάλεια της ΕΕ.

»Είναι μία δημοκρατική χώρα, η οποία παίζει έναν εξαιρετικά θετικό ρόλο στην αντιμετώπιση των προκλήσεων ασφάλειας και τρομοκρατίας στην ευρύτερη περιοχή.

»Από εκεί και πέρα, είναι μία μεγάλη παραγωγός ουρανίου, είναι μία χώρα με την οποία και η ΕΕ, αλλά και η Ελλάδα πρέπει να έχει σχέσεις, να προσλαμβάνει τις προκλήσεις και να βοηθά στη διατήρηση της ασφάλειάς της», είπε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου αναφορικά με τις σημερινές νέες προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ότι η Ελλάδα έχει χάσει τα λογικά της και ότι η Τουρκία δεν θα επιτρέψει σε κανένα να την εγκλωβίσει στις ακτές της, ο Νίκος Δένδιας απάντησε:

«Αντιλαμβάνομαι τον τουρκικό εκνευρισμό, η τελευταία τοποθέτηση των Ηνωμένων Εθνών αλλά και του State Department όσον αφορά το τουρκολιβυκό “μνημόνιο” και την εγκυρότητα του είναι προφανές ότι έχει δημιουργήσει έντονη νευρικότητα στην τουρκική πλευρά».

Σχετικά άρθρα