Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Υπεκλάπησαν συνομιλίες υπουργού με επιχειρηματία της «μπάλας» – Το φοβικό καθεστώς «ακούει» τους πάντες

Υπεκλάπησαν συνομιλίες υπουργού με επιχειρηματία της «μπάλας» – Το φοβικό καθεστώς «ακούει» τους πάντες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανδρέας Πάτσης, Γιάννης Λαβράνος, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Νέα Δημοκρατία, Ρεβέκκα Πιτσίκα, Τηλεφωνικές Παρακολουθήσεις,

Αίσθηση προκαλεί τρίτο «χτύπημα» από τον μιντιακό Όμιλο Μαρινάκη στο Μέγαρο Μαξίμου σχετικά με τις παρακολουθήσεις.

Το Mega αποκάλυψε ότι ακόμη και μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου «Predator-gate» υπεκλάπησαν οι συνομιλίες υπουργού με σημαντικό επιχειρηματία που ασχολείται και με το ποδόσφαιρο.

Στο ρεπορτάζ επισημάνθηκε ότι ο υπουργός παρακολουθείται και με φυσική παρουσία.

Σ’ αυτό το φόντο, στον φακό της κυβέρνησης τίθεται η επίσκεψη της Επιτροπής PEGA του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθώς έκδηλη είναι η αγωνία έναντι της πιθανής αποκάλυψης νέων στοιχείων που θα «στριμώξουν» το πρωθυπουργικό περιβάλλον.

Υπενθυμίζεται ότι εκτός κάδρου των συναντήσεων της PEGA βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης -θα εκπροσωπηθεί από τον Γ. Γεραπετρίτη– άλλα και οι Γρηγόρης Δημητριάδης, Φέλιξ Μπίτζιος και Γιάννης Λαβράνος.

Βαθιά πηγή ανησυχίας για την κυβέρνηση αποτελεί συνάμα το γεγονός ότι το μπαράζ των αποκαλύψεων προέρχεται από ένα συγκρότημα ΜΜΕ που έχει στηρίξει σθεναρά τη Ν.Δ.

Πριν λίγες εβδομάδες, καθώς έπεφτε η αυλαία στην Εξεταστική Επιτροπή, ο ίδιος όμιλος έσπευσε να κηρύξει το τέλος του σκανδάλου με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Υποκλοπές τέλος» στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Τα Νέα.

Μέχρι χθες το βράδυ το Μέγαρο Μαξίμου δεν είχε διαψεύσει το ρεπορτάζ.

Γαλάζια σχόλια για τη σιωπή Χρυσοχοΐδη

Στους κόλπους της Ν.Δ. δεν μένει ασχολίαστη η σιωπή του Μ. Χρυσοχοΐδη, που φωτογραφίζεται με ευκρίνεια στο δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα ως ο υπουργός που παρακολουθούνταν.

Υπενθυμίζεται ότι από τις αρχές Μαρτίου έχει ανακοινωθεί η υποψηφιότητά του την εκλογική περιφέρεια του Δυτικού Τομέα της Β΄ Αθηνών.

Παράλληλα, αναταραχή προκαλεί στη γαλάζια βάση ο πρωταγωνιστικός ρόλος των κυβερνητικών στελεχών στις αλλεπάλληλες υποθέσεις διαφθοράς που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Βουλευτές και πολιτευτές της Ν.Δ. μεταφέρουν από τις περιοδείες τους το κλίμα έντονης δυσαρέσκειας από τους ψηφοφόρους του κόμματος, που τονίζουν ότι τη στιγμή που η ακρίβεια σαρώνει και πολλοί δανειολήπτες αδυνατούν να αντεπεξέλθουν, «κάποιοι νεοδημοκράτες κερδοσκοπούν από τα κόκκινα δάνεια και λαμβάνουν υπέρογκες απευθείας αναθέσεις».

Οι βουλευτές μάλιστα διαμηνύουν την απροθυμία τους να απολογηθούν γι’ αυτές τις πρακτικές και σημειώνουν ότι η αποπομπή του Α. Πάτση δεν εκτόνωσε το κλίμα δυσφορίας.

Κάποιοι εξ αυτών αναφέρουν ότι οι πολίτες δεν πείθονται από τη γραμμή της άγνοιας που υιοθέτησε αρχικά το Μαξίμου για τις παράνομες δραστηριότητες του βουλευτή Γρεβενών, εξ ου και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναγκάστηκε να μιλήσει για «αστοχία» αναφορικά με την ένταξή του στα ψηφοδέλτια του 2019.

Κόκκινο πανί θεωρείται και η Ρεβέκκα Πιτσίκα, ειδικά μετά και τις αποκαλύψεις ότι η εταιρεία της δεκαπλασίασε τα κέρδη της μέσα σε έναν χρόνο.

Μνημονεύουν τις δηλώσεις Πιτσίκα για τα εργασιακά

Κομματικοί παράγοντες μνημονεύουν μάλιστα παλιότερες δηλώσεις της Ρ. Πιτσίκα υπέρ των ελαστικών μορφών απασχόλησης (σ.σ.: όπως δημοσίευσε πρόσφατα η ΑΥΓΗ), όπου επικρίνει τους διορισμούς σε επιτελικές θέσεις.

Ως δείγμα αλαζονείας μάλιστα εκλαμβάνεται σε σελίδες κοινωνικών δικτύων που πρόσκεινται στη Ν.Δ. η αγωγή εναντίον της Εφημερίδας των Συντακτών, που προαναγγέλλει μέσω Τwitter o Αντώνης Διαματάρης.

Ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών παρουσιάζει και φωτογραφία ενός μάστερ που φαίνεται ότι πήρε το 2021, δύο χρόνια μετά τα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα του 2019 για τους ψευδείς τίτλους σπουδών του που οδήγησαν στην αποπομπή του από την κυβέρνηση.

Υπό αυτό το πρίσμα, η κυβέρνηση επιδίδεται σε ασκήσεις συμψηφισμού με την κυβερνητική περίοδο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Ο Κ. Μητσοτάκης φέρεται να έχει δώσει εντολή στα στελέχη του κόμματος να αντιπαραβάλλουν το κυβερνητικό έργο «με το πρώτο εξάμηνο του 2015», θεωρώντας ότι θα δώσει πνοή στο αντιΣΥΡΙΖΑ ρεύμα.

Χθες μάλιστα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ισχυρίστηκε πως συστηματικά τα τελευταία χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλ. Τσίπρας επενδύουν στην αποτυχία της χώρας.

Ακόμα και εντός του στρατοπέδου της Ν.Δ. υπάρχει έντονη δυσπιστία για την αποδοτικότητα μιας αρνητικής ατζέντας στον δρόμο για τη κάλπη.

Έμπειρα κοινοβουλευτικά στελέχη της Ν.Δ. υποστηρίζουν πως οι πολίτες αναζητούν «τη θετική διέξοδο, την πειστική λύση στο πρόβλημα της ακρίβειας και της κρίσης διαβίωσης».

Προεξοφλούν μάλιστα ότι το καλάθι του νοικοκυριού δεν θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες των πολιτών, καθώς, ακόμα κι αν συγκρατηθούν οι τιμές στα 51 προϊόντα που περιλαμβάνει, οι αυξήσεις στις τιμές θα μετατοπιστούν στα είδη που βρίσκονται εκτός καλαθιού…

Σχετικά άρθρα