Ισλαμικό ΚράτοςΕθνικές Εκλογές 2023
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αλύπητο σφυροκόπημα στον «κρυπτόμενο» Πιερρακάκη από τον Κάτση – «Ούτε λέξη για την ταμπακιέρα, κρύβεται στην επιφάνεια»

Αλύπητο σφυροκόπημα στον «κρυπτόμενο» Πιερρακάκη από τον Κάτση – «Ούτε λέξη για την ταμπακιέρα, κρύβεται στην επιφάνεια»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κυριάκος Πιερρακάκης, Μάριος Κάτσης, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ, Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής,

Ο Μάριος Κάτσης εξαπέλυσε νέο σφυροκόπημα στον Κυριάκο Πιερρακάκη, τον οποίο χαρακτήρισε «κρυπτόμενο». Σε απόλυτα στοχευμένη ανακοίνωσή του ο βουλευτής Θεσπρωτίας και Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρει:

«Ο κ. Πιερρακάκης επιτέλους άφησε την τακτική του κρυπτόμενου που δεν απαντά ποτέ και σε τίποτα και επέλεξε μια άλλη: Να κρυφτεί στην επιφάνεια.

»Αυτό γιατί στην μακροσκελή του ανακοίνωση δεν είπε λέξη για την ταμπακιέρα και κατέφυγε σε αυτοαναφορικές γενικολογίες.

»Ας του υπενθυμίσουμε τα ερωτήματα που έκανε πως δεν άκουσε:

»Έχει να πει κουβέντα για τις απευθείας αναθέσεις χιλιάδων ευρώ τη μια σε ιδιοκτήτη δημοσκοπικής εταιρίας, την άλλη σε γαλάζιες ακρίδες όπως ο Πάτσης και η Πιτσίκα και την ανάθεση έργου χρημοτοδοτούμενο από το Ταμείο Ανάκαμψης σε συμβουλευτική που συνέταξε το σχέδιο απορρόφησής του, γεγονός που ερευνά και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μετά από ερώτηση του ευρωβουλευτή Δ. Παπαδημούλη;

»Να προσθέσουμε και μερικά ακόμη ερωτήματα με βάση την απάντησή του:

»Τι σχέση έχουν οι παραπάνω αναθέσεις, όλες από εποπτευόμενους φορείς του Υπουργείου που προΐσταται, με την διαχείριση της πανδημίας για την οποία μάλιστα καυχιέται αλαζονικά πως έσωσε χιλιάδες ζωές ενώ είναι η Ελλάδα είναι πρώτη σε νεκρούς ανά εκατομμύριο σε όλη τη Δυτική Ευρώπη;

»Επιπροσθέτως, αν μόνο το 2% του συνολικού προϋπολογισμού των έργων του Υπουργείου Ψηφιακής είναι με απευθείας αναθέσεις, μπορεί να μας απαντήσει τι ποσοστό του συνόλου των συμβάσεων του Υπουργείου και των εποπτευόμενων φορέων του είναι με τη διαδικασία των απευθείας αναθέσεων και των κλειστών διαγωνισμών που οφείλουν να χρησιμοποιούνται σε εξαιρετικές περιπτώσεις όπως ορίζει ο 4412/2016 και όχι η ΠΝΠ του covid19 που έχει παρατείνει πολλάκις;

»Όσο για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ ανήκει σε αυτούς που γκρεμίζουν στον εθνικό στόχο της Ψηφιακής μετάβασης και όχι σε αυτούς που χτίζουν, να του υπενθυμίσουμε ότι πατάει πάνω στο έργο του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν το λέμε εμείς, αλλά ο ίδιος από το βήμα της Βουλής».

Δείτε το βίντεο:

«Τηρήθηκε ο νόμος» απαντά ο Πιερρακάκης στον ΣΥΡΙΖΑ για τις αναθέσεις του υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Νωρίτερα, με μια μακροσκελή ανακοίνωση απάντησε ο Κυριάκος Πιερρακάκης απάντησε στον ΣΥΡΙΖΑ, περί αναθέσεων και κλειστούς διαγωνισμούς.

Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης επιχείρησε να δώσει απάντηση στον τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κάτση με αφορμή δημοσίευμα εφημερίδας, για την Κοινωνία της Πληροφορίας που είναι εποπτευόμενος φορέας του υπουργείου.

Ο κ. Πιερράκης υπογραμμίζει, όπως έχει ήδη απαντηθεί, οι απευθείας αναθέσεις του υπουργείου αφορούν ποσοστό μικρότερο του 2% του συνολικού προϋπολογισμού έργων του υπουργείου και των εποπτευόμενων φορέων του.

Παράλληλα, τονίζει ότι σε όλες ανεξαιρέτως τις διαδικασίες τηρήθηκε απαρέγκλιτα η κείμενη νομοθεσία, την οποία και είχε εισαγάγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Απέναντι στις διαρκείς, αυξανόμενες και κατευθυνόμενες προσπάθειες σπίλωσης απαντάμε πρωτίστως με το έργο μας.

»Υπάρχουν αυτοί που χτίζουν και εκείνοι που γκρεμίζουν.

»Εμείς ανήκουμε στους πρώτους, ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να ανήκει στους δεύτερους», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του Κυριάκου Πιερρακάκη.

Η δήλωση του τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ, Μάριου Κάτση

Με αφορμή το δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, ο τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κατηγόρησε τον Κυριάκο Πιερρακάκη, χαρακτηρίζοντας το υπουργείο και τους εποπτευόμενους φορείς του, «κότα με τα χρυσά αυγά του επιτελικού κράτους».

«Οι αποκαλύψεις σήμερα της «Εφημερίδας των Συντακτών» για τον πακτωλό απευθείας αναθέσεων και κλειστών διαγωνισμών της Κοινωνίας της Πληροφορίας ΜΑΕ, η οποία σε μια τριετία έχει δώσει 475 συμβάσεις ύψους 26 εκατ. ευρώ, είναι άλλη μια ψηφίδα στα 7,5 δισ. ευρώ που έχει μοιράσει με αυτές τις διαδικασίες η κυβέρνηση Μητσοτάκη», υπογράμμισε ο Μάριος Κάτσης, τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Τη στιγμή που οι πολίτες υποφέρουν από την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια και η κυβέρνηση Μητσοτάκη επικαλείται δημοσιονομικούς λόγους για να μην λάβει δραστικά μέτρα για τη στήριξη της κοινωνίας, παρακολουθούν εμβρόντητοι το έργο “ψηφιακός μετασχηματισμός του παλαιοκομματισμού” σε σκηνοθεσία Μητσοτάκη-Πιερρακάκη», τονίζει, χαρακτηρίζοντας το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και τους εποπτευόμενους φορείς του, «κότα με τα χρυσά αυγά του επιτελικού κράτους» καθώς, όπως σημειώνει, «είναι το Υπουργείο που έβγαλε σχεδόν όλη του τη θητεία, υπό καθεστώς εξαίρεσης από τους κανόνες όλων των κείμενων εθνικών και ενωσιακών διατάξεων περί δημοσίων συμβάσεων με οκτώ συνεχείς παρατάσεις της ΠΝΠ του covid έως και 30/09/2022».

«Έχουν μαζευτεί πολλά: Τη μία είναι το ΕΔΥΤΕ που έδωσε 886.500 ευρώ στον ιδιοκτήτη της δημοσκοπικής OpinionPoll για να συνεχίσει να βλέπει τον πρωθυπουργό ως Μωυσή, την άλλη είναι τα ΕΛΤΑ που με τις πλάτες και του Υπερταμείου έθρεφε τις γαλάζιες ακρίδες Πάτση και Πιτσίκα ώστε να κάνουν ρεσάλτο στα δημόσια ταμεία, την άλλη η συμβουλευτική εταιρία που επίσημα κατήρτισε το Ελλάδα 2.0 για λογαριασμό της κυβέρνησης, εμφανίζεται ως ανάδοχος έργου ύψους 51,5 εκατ. ευρώ που δημοπρατήθηκε από την Κοινωνία της Πληροφορίας και χρηματοδοτήθηκε από το Ταμείο Ανάκαμψης, ενώ η ερώτηση 41 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία παραμένει αναπάντητη», συνεχίζει ο Μ. Κάτσης και καταλήγει:

«Το καθεστώς Μητσοτάκη με τις πρακτικές του θέτει σε κίνδυνο την προοπτική της χώρας να αντέξει στην κρίση με την κοινωνία όρθια. Οι πολίτες έχουν καταλάβει το λόγο που η κυβέρνηση αρνήθηκε την πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξη Τσίπρα για σύσταση διακομματικής επιτροπής της Βουλής για την εποπτεία των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης με διαφάνεια και λογοδοσία.

»Δεν τους ενδιαφέρει η ανάκαμψη και η ανθεκτικότητα της χώρας αλλά η εξυπηρέτηση φίλων και κολλητών με γιουρούσι στο δημόσιο χρήμα.

»Ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Πιερρακάκης χρωστάει απαντήσεις και δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από διαρροές».

Η ανακοίνωση του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης απαντά σε ανακοίνωση του τομεάρχη Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κ. Κάτση με αφορμή σημερινή ανακοίνωσή του, που βασίζεται σε ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών και αφορά αναθέσεις της Κοινωνίας της Πληροφορίας ΑΕ, εποπτευόμενου φορέα του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Συγκεκριμένα διευκρινίζονται τα παρακάτω:

«Η Εφημερίδα των Συντακτών επαναφέρει ένα ζήτημα για το οποίο έχει ήδη δοθεί απάντηση προσφάτως σε ερώτηση συντάκτη της.

»Όπως έχει ήδη τονιστεί, οι απευθείας αναθέσεις του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης αποτελούν ποσοστό μικρότερο του 2% του συνολικού προϋπολογισμού έργων του υπουργείου και των εποπτευόμενων φορέων του.

»Οι εν λόγω αναθέσεις κατά βάση αφορούν είτε πλατφόρμες που συνιστούν υπηρεσίες του gov.gr, οι οποίες προστίθενται καθημερινά στην Ενιαία Ψηφιακή Πύλη με στόχο τη διευκόλυνση του πολίτη, είτε ειδικές ανάγκες της εποχής Covid-19, οι οποίες έπρεπε να υλοποιηθούν μέσα σε λίγες εβδομάδες, όπως η πλατφόρμα εμβολιασμού της χώρας.

»Ειδικά για την τελευταία, τα σχόλια περιττεύουν.

»Μιλούν περίτρανα η εμπειρία του κάθε Έλληνα και οι ζωές που σώθηκαν χάρη στην Επιχείρηση “Ελευθερία”.

»Είναι αυτονόητο, επίσης, ότι σε όλες ανεξαιρέτως τις διαδικασίες τηρήθηκε απαρέγκλιτα η κείμενη νομοθεσία, δηλαδή ο νόμος 4412/2016, τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ εισήγαγε».

Όπως αναφέρει, «για χρόνια, στην Ελλάδα, ο ψηφιακός μετασχηματισμός καθυστερούσε δραματικά.

»Παραλάβαμε μία χώρα η οποία μετρούσε συνολικά μόλις 8,8 εκατομμύρια ψηφιακές συναλλαγές των πολιτών με το ελληνικό Δημόσιο το 2018, αριθμός που το 2022 θα προσεγγίσει το 1 δισεκατομμύριο.

»Αυτό συντελείται μέσα από τη μεγάλη μεταρρύθμιση του gov.gr και από τις 1.471 υπηρεσίες και σχετικές πλατφόρμες που αυτό μέχρι στιγμής εμπεριέχει, αρκετές από τις οποίες αποτελούν παραδοτέα έργα των συγκεκριμένων αναθέσεων.

»Όπως κάθε πολίτης μπορεί να διαπιστώσει, η ετήσια επίδοση στον αριθμό των ψηφιακών συναλλαγών του 2018 σήμερα πραγματοποιείται σε περίπου τέσσερις ημέρες.

»Τέλος, επί της πολιτικής ουσίας, η στόχευση του ΣΥΡΙΖΑ είναι σαφής: καθημερινή -πλέον- λάσπη στον ανεμιστήρα με στόχο σκοπίμως να παρεμποδιστεί η ολοκλήρωση ενός μεγάλου έργου προς όφελος των πολιτών, αυτού της ψηφιακής μεταρρύθμισης του κράτους.

»Πρόκειται ξεκάθαρα για υπονόμευση που μεθοδεύεται από την αξιωματική αντιπολίτευση, προκειμένου το έργο του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης να απαξιωθεί προεκλογικά, ένας στόχος μάταιος και καταδικασμένος να αποτύχει.

»Η εμπειρία της βελτίωσης της εξυπηρέτησης του κάθε πολίτη αποτελεί βίωμα της ελληνικής κοινωνίας και κατάκτηση όλων των Ελλήνων ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων.

»Απέναντι στις διαρκείς, αυξανόμενες και κατευθυνόμενες προσπάθειες σπίλωσης απαντάμε πρωτίστως με το έργο μας.

»Υπάρχουν αυτοί που χτίζουν και εκείνοι που γκρεμίζουν.

»Εμείς ανήκουμε στους πρώτους, ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να ανήκει στους δεύτερους».

Σχετικά άρθρα