Ισλαμικό ΚράτοςΕθνικές Εκλογές 2023
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αλβανία: Ο Έντι Ράμα εξύβρισε τον Μητσοτάκη και κάνει το κοκοράκι με την ΑΟΖ

Αλβανία: Ο Έντι Ράμα εξύβρισε τον Μητσοτάκη και κάνει το κοκοράκι με την ΑΟΖ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλβανία, ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Βαλκάνια, Βόρεια Ήπειρος, Βορειοηπειρώτες, Ελληνική Ομογένεια, Έντι Ράμα, Κυριάκος Μητσοτάκης,

Ο Έντι Ράμα, από όταν επέστρεψε στην Αλβανία από την Τουρκία, συμπεριφέρεται «περίεργα», καθόλου σοφό από τη μεριά του, αφού γνωρίζει καλά, ως ελληνικής καταγωγής που είναι (ανεξάρτητα εάν παριστάνει τον Ιταλό ο αστείος) πόσο μακριά και βαριά είναι η… φάπα του τσολιά. Και προέβη σε δύο ατοπήματα χαρακτηριστικής αλβανικής ψευτομαγκιάς.

Το πρώτο, όπως γράφουν οι αλβανικές εφημερίδες «Σοτ» και «Τέμα», προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ομογενειακής οργάνωσης «Ομόνοια» διότι, κατά την επίσκεψη του Έντι Ράμα στα χωριά της Ελληνικής Μειονότητας στο Αργυρόκαστρο, ο Ράμα, στο «video selfie» που τράβηξε, απευθυνόμενος στον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον προσφώνησε «Qirje» (σ.σ.: Ελληνικά, «Κύριε»), λέξη η οποία έχει ωστόσο υβριστική απόχρωση στα αλβανικά.

Ο Έντι Ράμα, στο πλαίσιο της περιοδείας του ανά την Αλβανία, επισκέφθηκε το Αργυρόκαστρο και την Δρόπολη.

Τα αλβανικά σάιτ, αναφερόμενα στην επίσκεψη στη Δρόπολη, εστίασαν στο «video-selfie» που τράβηξε με τον Δήμαρχο Δρόπολης Δημήτρη Τόλη, με σκοπό να το στείλει στον πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σε αυτό, ο Ράμα εμφανίζεται να ζητεί από το Δήμαρχο να υποβάλει κάποιο αίτημα στον Έλληνα πρωβυπουργό.

Ο Τόλης ανέφερε απλώς ότι περιμένουν τον κ. Μητσοτάκη να έρθει στη Δρόπολη.

Ο Ράμα παρενέβη αμέσως στα αγγλικά, λέγοντας χιουμοριστικά στον Έλληνα πρωθυπουργό:

«Εσύ απλά πρέπει να έρθεις, κι εγώ πρέπει να κάνω όλη τη δουλειά».

Στο εν λόγω βίντεο ο Ράμα πρόσθεσε τα εξής: «Βρίσκομαι εδώ με την ελληνική μειονότητα.

»Συζητάμε για καλλιέργειες, για υποδομές και για όλα όσα χρειάζεται η περιοχή.

»Είμαστε αδέρφια και μαζί θα κάνουμε σπουδαία πράγματα».

Το δεύτερο, συνέβη στην ομιλία του Έντι Ράμα στην 30η επέτειο ίδρυσης του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Αλβανίας, όπου ανάφερε ότι από την ίδρυσή του το εν λόγω Δικαστήριο έχει λάβει και «ένδοξες» αποφάσεις, αναφέροντας χαρακτηριστικά την απόφασή του για την απόφαση του 2009, με την οποία είχε ακυρωθεί η διμερής συμφωνία οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών Ελλάδας-Αλβανίας.

Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ποιος μπορεί να ξεχάσει την απόφαση για τη λεγόμενη θαλάσσια συμφωνία, που υπέγραψε η εκτελεστική εξουσία, αδιαφορώντας για την εθνική και ταυτόχρονα λαϊκή κυριαρχία;».

Ο Έντι Ράμα όταν νιώθει ότι δεν κινδυνεύει από τη… φάπα του τσολιά κάνει το «κοκοράκι».

Μπορεί να τα λέει αυτά επειδή δεν ήταν νηφάλιος. Μπορεί να τον ενθαρρύνει κι ο φιλαράκος του Ερντογάν.

Να παρακολουθεί ο Έντι Ράμα με προσοχή τις εξελίξεις στην Τουρκία για να αποφύγει τη μοίρα του «αφεντικού» Ερντογάν που πλησιάζει.

Σχετικά άρθρα