Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έλληνας Γ. Πρόξενος στη Μελβούρνη: Σε όλη την ιστορία, οι συμμαχίες μεταξύ Ελλάδας και Αυστραλίας ενίσχυσαν τους δεσμούς των δύο χωρών

Έλληνας Γ. Πρόξενος στη Μελβούρνη: Σε όλη την ιστορία, οι συμμαχίες μεταξύ Ελλάδας και Αυστραλίας ενίσχυσαν τους δεσμούς των δύο χωρών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αυστραλία, Ελληνική Ομογένεια, Ελληνικό Προξενείο Μελβούρνης, Εμμανουήλ Κακαβελάκης, Μελβούρνη, Υπουργείο Εξωτερικών,

Άρθρο για την εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε στο Κοινοβούλιο της Βικτώριας την Τετάρτη 19/10 για να αναγνωρίσει τη συνεισφορά της ελληνοαυστραλιανής κοινότητας στη Βικτώρια, δημοσιεύτηκε στη The Greek Herald. Η εκδήλωση η οποία καθυστέρησε κατά ένα χρόνο λόγω της COVID-19, συγκέντρωσε ελληνοαυστραλιανούς ηγέτες της κοινότητας από όλη την πολιτεία.

Ανάμεσα στους επισήμους ήταν οι Ros Spence, Υπουργός Πολυπολιτισμικών Υποθέσεων, Κοινοτικού Αθλητισμού και Νεολαίας, Steve Dimopoulos, Υπουργός Τουρισμού, Αθλητισμού, Μεγάλων Εκδηλώσεων και Δημιουργικών Βιομηχανιών της Βικτώριας, το μέλος της Μητροπολιτικής Νοτιοανατολικής Περιφέρειας, Lee Tarlamis και ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Μελβούρνη Εμμανουήλ Κακαβελάκης.

Ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Μελβούρνη ανέφερε ότι «Η δυναμική της ελληνικής διασποράς στη Βικτώρια εκφράζεται ξεκάθαρα στην επιτυχία των κορυφαίων ακαδημαϊκών, επιστημόνων, επιχειρηματιών, δημοσιογράφων και καλλιτεχνών ελληνικής καταγωγής».

Ο κ. Κακαβελάκης ανέφερε τους γιατρούς και τους δικηγόρους που δημιούργησαν τις δικές τους ελληνοαυστραλιανές ενώσεις, τα πολλά σχολεία και τα ελληνοαυστραλιανά μέσα ενημέρωσης.

Ο Γενικός Πρόξενος ανέφερε ακόμη ότι σε όλη την ιστορία, οι συμμαχίες μεταξύ Ελλάδας και Αυστραλίας ενίσχυσαν τους δεσμούς των δύο χωρών, και πρόσθεσε:

«Οι επέτειοι και τα ιστορικά ορόσημα διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στο να διατηρούνται ζωντανές οι μνήμες κοινών ιστορικών εμπειριών όπως οι εορτασμοί στη Λήμνο και την Καλλίπολη ή οι εορτασμοί της Μάχης της Κρήτης που γίνονται κάθε χρόνο και στις δύο χώρες».

Σχετικά άρθρα