Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βαρβιτσιώτης από Βρυξέλλες: Τεράστιο βήμα για την ΕΕ οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής

Βαρβιτσιώτης από Βρυξέλλες: Τεράστιο βήμα για την ΕΕ οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Ενέργεια, Ευρωπαϊκή Ένωση, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Υπουργείο Εξωτερικών, Φυσικό Αέριο,

«Τεράστιο βήμα για την Ευρωπαϊκή Ένωση» χαρακτήρισε τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής για το ενεργειακό ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μιλώντας την Παρασκευή στην ΕΡΤ1 και στους δημοσιογράφους Κώστα Παπαχλιμίντζο και Χριστίνα Βίδου, από τις Βρυξέλλες όπου συνοδεύει τον Πρωθυπουργό.

Όπως τόνισε ο κ. Βαρβιτσιώτης, το πρώτο σημαντικό βήμα είναι η κοινή αγορά φυσικού αερίου από την ΕΕ για την κάλυψη του 15% των δυνατοτήτων αποθήκευσης.

Επιπλέον, υπογράμμισε ότι στο τραπέζι μπαίνουν για πρώτη φορά θέματα όπως οι τρόποι παρέμβασης στον μηχανισμό διαμόρφωσης των τιμών του φυσικού αερίου και η αποσύνδεση της τιμής του από αυτήν του ηλεκτρικού ρεύματος, ιδέες τις οποίες ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε μόνος προτείνει ήδη από τον Μάρτιο και σήμερα γίνονται ευρωπαϊκή πολιτική.

«Μπορώ να σας πω ότι αισθάνομαι υπερήφανος ως μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας που για άλλη μια φορά η Ελλάδα προτείνει μέτρα στην ΕΕ τα οποία τελικά καθίστανται ευρωπαϊκή πολιτική» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός επισήμανε ότι με αυτές τις πολιτικές η Ευρώπη στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα στις αγορές ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί το χρηματιστηριακό «πάρτι» που γίνεται σε σχέση με τις τιμές του φυσικού αερίου, και προς τους προμηθευτές ενέργειας ότι η Ευρώπη τούς αντιμετωπίζει ως σύνολο και όχι ως μεμονωμένες χώρες.

Σημείωσε ότι ήδη υπήρξε αποκλιμάκωση των τιμών από τη στιγμή που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή άρχισε να ενσωματώνει προτάσεις της Ελλάδας, ενώ εκτίμησε ότι αναμένεται περαιτέρω αποκλιμάκωση των τιμών μετά τις χθεσινές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Σχετικά άρθρα