Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δημοσκόπηση: Η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Ακρίβεια και εγκληματικότητα τρομάζουν τους Έλληνες

Δημοσκόπηση: Η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Ακρίβεια και εγκληματικότητα τρομάζουν τους Έλληνες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ακρίβεια, Δημοσκοπήσεις, Κίνημα Αλλαγής, Νέα Δημοκρατία, Οργανωμένο Έγκλημα, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ, Τουρκία,

Στη δημοσκόπηση της εταιρείας Alco για τον Alpha η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στις 8,3 μονάδες.

Η ακρίβεια και το καλάθι του νοικοκυριού, η εγκληματικότητα και τα ελληνοτουρκικά ήταν ερωτήματα που απάντησαν οι πολίτες.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ 1.002 ψηφοφόρων από τις 10 έως τις 14 Οκτωβρίου.

Στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων τα ποσοστά των κομμάτων έχουν ως εξής: ΝΔ 31,2%, ΣΥΡΙΖΑ 22,9, ΠΑΣΟΚ 11,4, ΚΚΕ 5,6, Ελληνική Λύση 5,1%, ΜέΡΑ 25 3,2%, Έλληνες για την Πατρίδα 2%, άλλο κόμμα 6,4%, αναποφάσιστοι 12,2%.

Στο ερώτημα αν η ακρίβεια σας έχει υποχρεώσει να μειώσετε τις αγορές βασικών αγαθών το 40% λέει αρκετά, το 31% λέει πολύ, το 23% λέει λίγο και το 5% καθόλου.

Στην ερώτηση για το αν οι πολίτες θεωρούν πως έχουν αυξηθεί τα φαινόμενα κερδοσκοπίας το τελευταίο διάστημα το 48% λέει πολύ, το 39% αρκετά, το 7% λέει λίγο και ένα δεν ξέρω/δεν απαντώ το 6%.

Για το καλάθι του νοικοκυριού στα σούπερ μάρκετ και στο κατά πόσο θα βοηθούσε την οικογένεια σας το 34% λέει λίγο, το 23% καθόλου, το 17% αρκετά, ένα 5% πολύ και το 21% απάντησε δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Όσο για το αν υπάρχει ανησυχία για το οτι θα χρειαστεί το χειμώνα να περιορίσουν οι πολίτες τις ώρες που θα λειτουργεί η θέρμανση στο σπίτι το 40% λέει πως ανησυχεί αρκετά, το 37% πολύ, το 14% λίγο, το 6% καθόλου και το 3% δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Στα ελληνοτουρκικά τώρα και στο αν υπάρχει ενδεχόμενο η Τουρκία να προχωρήσει σε θερμό επεισόδιο το 32% ανησυχεί λίγο, το 24% αρκετά, το 21% καθόλου, το 12% πολύ και ένα 11% δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Στο ερώτημα για το αν σας φοβίζει η εγκληματικότητα το 45% λέει αρκετά, το 37% πολύ, το 13% λίγο, το 4% καθόλου και το 1% δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Σχετικά άρθρα