Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ένας ημιπαράφρονας Τσαβούσογλου: «Οι Έλληνες είναι που γυμνώνουν μετανάστες» – Το θέμα με τους 92 στον ΟΗΕ

Ένας ημιπαράφρονας Τσαβούσογλου: «Οι Έλληνες είναι που γυμνώνουν μετανάστες» – Το θέμα με τους 92 στον ΟΗΕ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Έβρος, Λαθρομετανάστες, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, Μετανάστες, Νότης Μηταράκης, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), Πρόσφυγες, Τουρκία, Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου,

Να επιρρίψει στην Ελλάδα τις ευθύνες για το περιστατικό με τους γυμνούς και τραυματισμένους μετανάστες στον Έβρο επιχείρησε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ειδικότερα, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, μιλώντας σε συνέντευξης Τύπου, με την ευκαιρία της έναρξης της Συνόδου Τουρκόφωνων Κρατών στην Κωνσταντινούπολη, ο Μ. Τσαβούσογλου είπε ότι η Ελλάδα ευθύνεται για πολλές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων σχετικά με τους μετανάστες.

«Μόλις την περασμένη εβδομάδα ανασύραμε δύο σορούς μεταναστών από το Αιγαίο.

»Εκείνοι (οι Έλληνες) είναι εκείνοι που γυμνώνουν μετανάστες και τους επαναπροωθούν στην Τουρκία.

»Ορισμένοι είχαν πεθάνει από το κρύο.

»Δυστυχώς οι χώρες της ΕΕ πιστεύουν ό,τι λέει η Ελλάδα και μια τέτοια χώρα όπως η Ελλάδα εξαπολύει κατηγορίες τέτοιου είδους κατά της Τουρκίας» τόνισε ο Τσαβούσογλου.

«Προσπαθεί να δείξει ότι έχει δίκιο ακόμη και στις πιο άδικες καταστάσεις.

»Είναι ξεδιάντροπος και ασυνείδητος όποιος το κάνει αυτό, όπως η Ελλάδα» πρόσθεσε τονίζοντας ότι η FRONTEX είναι συνεργός της Ελλάδας στην καταπίεση.

Από πλευράς του ο ακροδεξιός εταίρος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, μιλώντας σε κομματική εκδήλωση στο Ικόνιο ισχυρίστηκε ότι είναι σε ισχύ η νόμιμη και δίκαια δύναμη της Τουρκίας σε Κύπρο, Ανατολική Μεσόγειο, Αιγαίο, Λιβύη και στο Ναγκόρνο – Kαραμπάχ.

«Δεν αμφισβητείται κανένα δικαίωμα μας» είπε.

Η Αθήνα πάει στον ΟΗΕ το περιστατικό με τους 92 μετανάστες στον Έβρο

Υπενθυμίζεται ότι όπως ενημέρωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, έχει ζητήσει και θα δει την ερχόμενη Δευτέρα τον πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών και έχει ήδη ενημερώσει και τον ΟΗΕ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, θα κάνει έναν κύκλο επαφών και «θα δείξω τις φωτογραφίες, ενώ έχουμε κι άλλο υλικό, όπως βίντεο».

«Η Τουρκία έχει βρεθεί σε μια πάρα πολύ δύσκολη θέση καθώς αυτοί οι 92 βρέθηκαν από την ίδια τη Frontex οποία επιβεβαίωσε το περιστατικό.

»Αυτοί οι άνθρωποι, δυστυχώς, βρέθηκαν αντικείμενο εξευτελιστικής συμπεριφοράς στην Τουρκία και στάλθηκαν προς την Ελλάδα», σημείωσε.

Ο κ. Μηταράκης επισήμανε πως «βλέπουμε μια προσπάθεια της Τουρκίας- επικοινωνιακά, δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει.

»Οι ίδιοι έχουν δηλώσει ότι αυτοκίνητα της τουρκικής στρατοχωροφυλακής τους βοήθησαν να φτάσουν στα σύνορα.

»Θέλω να σας πω ότι και οι 38 του Έβρου είχαν πει αντίστοιχα ότι η τουρκική στρατοχωροφύλακη τους πήγε στα σύνορα και τους πίεσε τότε να περάσουν προς την Ελλάδα».

Σχετικά άρθρα