Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Φουάτ Οκτάι: Δεν θα επιτρέψουμε να αγνοηθεί η Τουρκία όσον αφορά τους φυσικούς πόρους

Φουάτ Οκτάι: Δεν θα επιτρέψουμε να αγνοηθεί η Τουρκία όσον αφορά τους φυσικούς πόρους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ενέργεια, Έρευνα Υδρογονανθράκων, Τουρκία, Υδρογονάνθρακες,

Ο Φουάτ Οκτάι επιδόθηκε σε ένα νέο κρεσέντο τουρκικής προκλητικότητας, αναφέροντας πως η Ελλάδα έχει «στρατηγική τύφλωση» και ότι ακολουθεί πολιτική που ανεβάζει τους τόνους στη περιοχή της Μεσογείου.

«Δεν θα επιτρέψουμε να αγνοηθεί η χώρα μας, που έχει βαρύτητα για τις κάθε είδους εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο, όσον αφορά τους φυσικούς πόρους», είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο «Διεθνές συμπόσιο για την ασφάλεια, τη σταθερότητα και τη συνεργασία στη Μεσόγειο».

Επίσης, ανέφερε ότι «η Ελλάδα πρέπει να απαλλαγεί από τη στρατηγική τύφλωση το συντομότερο δυνατό.

»Η μάσκα της διπλωματίας που τους παρουσιάζει συνεχώς ως θύματα δεν εξυπηρετεί την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή, δεν το κάνει, δεν μπορεί να το κάνει».

Ακόμη, πρόσθεσε πως «θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την επικράτηση της ειρήνης και της σταθερότητας στην ανατολική Μεσόγειο, τον καθορισμό των περιοχών θαλάσσιας δικαιοδοσίας στην περιοχή σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, την αρχή της ισότητας και τη δίκαιη κατανομή των πόρων στην περιοχή».

«Τα ίσα δικαιώματα στην Κύπρο έχουν παραβιαστεί και δεν μπορεί να συζητηθεί συνεργασία μέχρι να επιλυθεί αυτό το ζήτημα» υποστήριξε στη συνέχεια της τοποθέτησης του.

Σχετικά άρθρα