Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Φάμελλος: Ο Μητσοτάκης ΔΕΝ έχει φορολογήσει τα δισ. υπερκέρδη των ενεργειακών εταιρειών

Φάμελλος: Ο Μητσοτάκης ΔΕΝ έχει φορολογήσει τα δισ. υπερκέρδη των ενεργειακών εταιρειών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ακρίβεια, Βίντεο, Ενέργεια, Ηλεκτρικό Ρεύμα, Ηλεκτρισμός, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος,

«Όσα ψέματα και προπαγάνδα και αν χρησιμοποιήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν μπορεί να κρύψει την αλήθεια για την αισχροκέρδεια στο ρεύμα», διαμηνύει ο Σωκράτης Φάμελλος, τομεάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Όπως επισημαίνει, είναι «επιλογή του κ. Μητσοτάκη τα νοικοκυριά να γονατίζουν από την ακρίβεια και τα λουκέτα στις επιχειρήσεις να πολλαπλασιάζονται, ενώ τα δισεκατομμύρια υπερκερδών είναι ήδη στα ταμεία των ενεργειακών εταιρειών, καθώς δεν έχει φορολογηθεί ούτε ένα ευρώ».

Ακολουθεί πλήρης η δήλωση:

«Όσα ψέματα και προπαγάνδα και αν χρησιμοποιήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν μπορεί να κρύψει την αλήθεια για την αισχροκέρδεια στο ρεύμα.

»Κάθε μέρα επίσημα στοιχεία επιβεβαιώνουν αυτό που ξέρουν καλά οι καταναλωτές, την ακραία ακρίβεια σε ρεύμα, αέριο και καύσιμα.

»Στην έκθεσή του για τους πρώτους 9 μήνες του 2022 ο Οργανισμός των Ευρωπαϊκών Ρυθμιστικών Αρχών Ενέργειας αποδεικνύει ότι, παρά τα δισεκατομμύρια επιδοτήσεων, που είναι και αυτά λεφτά των πολιτών, η δαπάνη των ελληνικών νοικοκυριών για ρεύμα και φυσικό αέριο είναι η τρίτη υψηλότερη στην Ευρώπη!

»Αλλά και η Eurostat αποκαλύπτει ότι για το πρώτο εξάμηνο του 2022 στην Ελλάδα είχαμε την υψηλότερη τιμή ρεύματος στην Ευρώπη για νοικοκυριά και για επιχειρήσεις.

»Δηλαδή στην Ελλάδα το καρτέλ ενέργειας εισπράττει την ακριβότερη τιμή ρεύματος στην Ευρώπη, είτε μέσω των λογαριασμών των καταναλωτών είτε μέσω των επιδοτήσεων.

»Αυτό αποδεικνύει ότι η επιλογή του κυρίου Μητσοτάκη είναι τα νοικοκυριά να γονατίζουν από την ακρίβεια και τα λουκέτα στις επιχειρήσεις να πολλαπλασιάζονται, ενώ τα δισεκατομμύρια υπερκερδών είναι ήδη στα ταμεία των ενεργειακών εταιρειών, καθώς δεν έχει φορολογηθεί ούτε ένα ευρώ!

»Και μάλιστα η κυβέρνηση επιδοτεί αυτή την πραγματική κλοπή εις βάρος των καταναλωτών. Για αυτό το λόγο πρέπει να φύγει το συντομότερο».

Δείτε τις σημαντικές αναρτήσεις του κ. Φάμελλου στο Twitter:

Σχετικά άρθρα