Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κατάθεση Παπακωνσταντίνου για τη λίστα Λαγκάρντ

Κατάθεση Παπακωνσταντίνου για τη λίστα Λαγκάρντ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Κριστίν Λαγκάρντ, Λίστα Λαγκάρντ,

Στο Δικαστικό Συμβούλιο του Ειδικού Δικαστηρίου για τη λίστα Λαγκάρντ κατέθεσε ο πρώην Υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου και τέσσερα συγγενικά του πρόσωπα, μετά από αίτημά τους, χωρίς ωστόσο να έχει προστεθεί κάποιο νέο στοιχείο στην υπόθεση.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών επανέλαβε τον ισχυρισμό του ότι στοχοποιήθηκε επειδή έβαλε τη χώρα στο Μνημόνιο και απέδωσε την εμπλοκή του σε πολιτικές σκοπιμότητες, επαναλαμβάνοντας, στην ουσία, όσα είχε υποστηρίξει και στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών αντιμετωπίζει τα αδικήματα της απιστίας στην υπηρεσία, νόθευσης δημοσίου εγγράφου, καθώς και παράβασης καθήκοντος. Ο κ. Παπακωνσταντίνου φέρεται να έσβησε από τη λίστα Λαγκάρντ τα ονόματα των συγγενικών του προσώπων τα οποία επίσης κατηγορούνται στην υπόθεση, ενώ παρέλειψε να δώσει τη λίστα στο ΣΔΟΕ για έλεγχο.

Στον κ. Παπακωνσταντίνου έχουν επιβληθεί οι περιοριστικοί όροι της καταβολής εγγύησης ύψους 30.000 ευρώ και της υποχρεωτικής εμφάνισης το πρώτο 15νθήμερο κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Σχετικά άρθρα