Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Φάμελλος: Ο Μητσοτάκης φταίει – Η Ελλάδα ευάλωτη λόγω της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, της βίαιης απολιγνιτοποίησης και της αισχροκέρδειας

Φάμελλος: Ο Μητσοτάκης φταίει – Η Ελλάδα ευάλωτη λόγω της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, της βίαιης απολιγνιτοποίησης και της αισχροκέρδειας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ενέργεια, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος,

«Η ευρωπαϊκή ενεργειακή κρίση βρίσκει την Ελλάδα ευάλωτη λόγω της καταστροφικής πολιτικής της κυβέρνησης Μητσοτάκη», τονίζει ο τομεάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Φάμελλος.

«Όσα ψέματα και να λέει η κυβέρνηση, οι καταναλωτές βλέπουν την πραγματικότητα στους λογαριασμούς τους», αναφέρει και απευθύνει ερωτήματα στην κυβέρνηση:

«Γιατί δεν επιστρέφει στους καταναλωτές τα 2,2 δισεκατομμύρια ευρώ υπερκέρδη στο ρεύμα;

»Πότε θα φορολογήσει τα 330 εκατομμύρια ευρώ κέρδη της Δημόσιας Επιχείρησης Εμπορίας Φυσικού Αερίου το 2021, δεκαπλάσια από αυτά του 2020;».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θέτει σε προτεραιότητα την πρόσβαση πολιτών και παρα-γωγικών φορέων στο αγαθό της ενέργειας, κάτι που μπορεί να εξασφαλίσει μόνο ο ισχυρός δημόσιος έλεγχος», καταλήγει ο Σωκράτης Φάμελλος.

Ακολουθεί η πλήρης δήλωση:

«Η ευρωπαϊκή ενεργειακή κρίση βρίσκει την Ελλάδα ευάλωτη λόγω της καταστροφικής πολιτικής της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

»Που προχώρησε σε ιδιωτικοποιήσεις δικτύων και της ΔΕΗ, σε βίαιη απολιγνιτοποίηση και αισχροκέρδεια σε ρεύμα και αέριο, εδώ και πάνω από ένα χρόνο.

»Aισχροκέρδεια που επιδοτεί.

»Όσα ψέματα και να λέει η κυβέρνηση, οι καταναλωτές βλέπουν την πραγματικότητα στους λογαριασμούς τους.

»Η ενεργειακή ανεπάρκεια οδηγεί πλέον σε νέα ακρίβεια και σε λουκέτα στα μαγαζιά και η ενεργειακή φτώχεια πολλαπλασιάζεται με ευθύνη της κυβέρνησης.

»Γιατί δεν επιστρέφει στους καταναλωτές τα 2,2 δισεκατομμύρια ευρώ υπερκέρδη στο ρεύμα; Ούτε ένα ευρώ δεν έχει φορολογηθεί ακόμα.

»Πότε θα φορολογήσει τα 330 εκατομμύρια ευρώ κέρδη της Δημόσιας Επιχείρησης Εμπορίας Φυσικού Αερίου το 2021, δεκαπλάσια από αυτά του 2020;

»Γιατί δημιούργησε νέα προκλητικά υπερκέρδη στην προμήθεια ρεύματος, μετά τη δήθεν αναστολή της ρήτρας αναπροσαρμογής, που ξεπερνούν τα 500 εκατομμύρια ευρώ μόνο για το μήνα Σεπτέμβριο;

»Πότε θα επιβάλει ένα δίκαιο φόρο στα άδικα κέρδη σε περίοδο κρίσης σε ρεύμα, φυσικό αέριο και καύσιμα;

»Πότε θα προστατεύσει τους ευάλωτες καταναλωτές που κινδυνεύουν από ρευματοκοπές, εφόσον πολλαπλασιάζονται οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί;

»Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θέτει σε προτεραιότητα την πρόσβαση πολιτών και παραγωγικών φορέων στο αγαθό της ενέργειας, κάτι που μπορεί να εξασφαλίσει μόνο ο ισχυρός δημόσιος έλεγχος».

Σχετικά άρθρα