Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Συμφωνία-παρωδία» Γεωργιάδη με σούπερ μάρκετ για δήθεν συγκράτηση τιμών – Οι αυξήσεις θα συνεχιστούν

«Συμφωνία-παρωδία» Γεωργιάδη με σούπερ μάρκετ για δήθεν συγκράτηση τιμών – Οι αυξήσεις θα συνεχιστούν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άδωνις Γεωργιάδης, Ακρίβεια, Πληθωρισμός, Σούπερ Μάρκετ, Τρόφιμα, Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων,

Σε μία συμφωνία-παρωδία στην απέλπιδα προσπάθεια να μπει «ανάχωμα» στις ανατιμήσεις σε βασικά αγαθά κατέληξε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης με τους εκπροσώπους των αλυσίδων σούπερ μάρκετ.

Συγκεκριμένα συμφωνήθηκε κάθε αλυσίδα σούπερ μάρκετ να παρουσιάσει μέσα στον Οκτώβριο ένα «καλάθι» 50 προϊόντων απαραίτητων για τη διαβίωση των καταναλωτών ώστε στη συγκεκριμένη λίστα να «δοθεί η μάχη να συγκρατηθούν οι τιμές στο μέγιστο δυνατό βαθμό».

Ο κ. Γεωργιάδης εξήγησε ότι «πέραν των κανονικών ελέγχων που διενεργούμε, η κάθε αλυσίδα θα παρουσιάσει και το δικό της καλάθι των 50 προϊόντων δίνοντας στον καταναλωτή την δυνατότητα να έχει πολύ χαμηλές αυξήσεις σε απολύτως απαραίτητα προϊόντα».

Ωστόσο, απαντώντας σε σχετική ερώτηση μετά το πέρας της συνάντησης διευκρίνισε ότι «δεν συζητήσαμε καθόλου για πάγωμα τιμών καθ’ όσον το πάγωμα δεν είναι και στο δικό τους χέρι».

Με απλά λόγια ο υπουργός Ανάπτυξης παραδέχεται ότι οι αυξήσεις θα συνεχιστούν, καθώς δεν πρόκειται να επιβληθεί πάγωμα τιμών.

Όσον αφορά τη συμφωνία για δήθεν συγκράτηση των ανατιμήσεων σε βασικά αγαθά, ευκολονόητο είναι ότι απλά αποτελεί μια συμφωνία-παρωδία.

Σχετικά άρθρα