Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μέρος της λιβυκής ΑΟΖ στην Τουρκία; Άγκυρα και Τρίπολη ενεργοποιούν το μέτωπο νότια της Κρήτης;

Μέρος της λιβυκής ΑΟΖ στην Τουρκία; Άγκυρα και Τρίπολη ενεργοποιούν το μέτωπο νότια της Κρήτης;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Έρευνα Υδρογονανθράκων, Λιβύη, Νότιο Κρητικό Πέλαγος (Λιβυκό), Τουρκία, Υδρογονάνθρακες,

Ενδείξεις ότι κάτι τρέχει μεταξύ Τουρκίας και της κυβέρνησης της Τρίπολης της Λιβύης χωρίς κανείς να γνωρίζει με βεβαιότητα αν αυτό εδράζεται στο γνωστό παράνομο και ανυπόστατο «τουρκολιβυκό μνημόνιο».

Πληροφορίες που έχουν φτάσει στην ελληνική πλευρά, αλλά δεν έχουν επιβεβαιωθεί, αναφέρουν ότι οι δύο χώρες ετοιμάζονται να υπογράψουν διμερή συμφωνία για την παραχώρηση μέρους της Λιβυκής ΑΟΖ σε τουρκικές εταιρείες για έρευνα κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Είναι προφανές ότι μια τέτοια συμφωνία δημιουργεί νέα δεδομένα στην ευρύτερη περιοχή και προφανώς πρέπει να ελεγχθεί διεξοδικά ως προς τα όρια και τη νομιμότητά της.

Ενισχυτικό των παραπάνω είναι και το tweet του δημοσιογράφου Σοϊλού.

«Η Τουρκία στέλνει μια πολύ μεγάλη διπλωματική αντιπροσωπεία στη Λιβύη στις 3 Οκτωβρίου, με αξιωματούχους συμπεριλαμβανομένων υπουργών Εξωτερικών, Άμυνας, Ενέργειας και Εμπορίου».

Από ελληνικής πλευράς επισημαίνεται ότι η πληροφορία ελέγχεται και προετοιμάζονται όλες οι αναγκαίες κινήσεις για την διερεύνηση της νομιμότητας και την πιθανή αντιμετώπιση των συνεπειών της.

Από τις Ένοπλες Δυνάμεις κάνουν λόγο για τη συνεχή προσπάθεια της Άγκυρας να δημιουργεί προβλήματα και δεν αποκλείουν μια τέτοιου είδους συμφωνία και κυρίως προσπάθεια εφαρμογής να αποτελεί προσπάθεια περισπασμού της προσοχής μας και δημιουργίας ενός νέου θερμού μετώπου, που θα λειτουργήσει συμπληρωματικά προς όλα τα υπόλοιπα που έχει ήδη δημιουργήσει ή προτίθεται να δημιουργήσει η Τουρκία το προσεχές χρονικό διάστημα.

Σχετικά άρθρα