Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δένδιας σε Ινδό ΥΠΕΞ: Στόχος οι διμερείς σχέσεις να αποκτήσουν στρατηγικό χαρακτήρα

Δένδιας σε Ινδό ΥΠΕΞ: Στόχος οι διμερείς σχέσεις να αποκτήσουν στρατηγικό χαρακτήρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ινδία ή Μπάρατ, Νίκος Δένδιας, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), Σουμπραχμανιάμ Τζαϊσχανάκαρ, Σύνδεσμος Κρατών Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN), Υπουργείο Εξωτερικών,

Εγκάρδια συνάντηση είχαν οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Δένδιας και της Ινδίας δρ Σουμπραχμανιάμ Τζαϊσχανκάρ στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Με στόχο οι διμερείς σχέσεις να αποκτήσουν στρατηγικό χαρακτήρα, οι δύο υπουργοί Εξωτερικών συζήτησαν τα επόμενα βήματα για την επέκταση της διμερούς και πολυμερούς συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ινδίας.

Ενδεικτικό πως η συνάντηση αυτή ήταν η 5η σε διάστημα ενός χρόνου και τριών μηνών.

Επίσης, ο Νίκος Δένδιας και ο Σουμπραχμανιάμ Τζαϊσχανκάρ αντάλλαξαν απόψεις για την Ουκρανία, την Ανατολική Μεσόγειο, την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού και το Κυπριακό, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο Ν. Δένδιας.

Υπενθυμίζεται πως η τελευταία συνάντησή τους είχε πραγματοποιηθεί στις 3 Αυγούστου στην Καμπότζη, στο περιθώριο των εργασιών της 55ης Συνόδου του Οργανισμού «ASEAN» (Association of South – East Asian Nations), σε συνέχεια της επίσημης επίσκεψης του Νίκου Δένδια στο Νέο Δελχί, τον Μάρτιο.

Ιδιαίτερη σημασία για την ελληνική πλευρά είναι το γεγονός ότι η Ινδία έχει επίσης υπογράψει τη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας.

«Η σχέση μεταξύ των δύο χωρών μας, μια σχέση που προσβλέπουμε να μετατραπεί σε στρατηγική σχέση, βασίζεται σε κοινές αρχές και αξίες όπως ο σεβασμός στο διεθνές δίκαιο, στη σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας, δηλαδή στην UNCLOS, και στην ειρηνική επίλυση των διαφορών» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο Νίκος Δένδιας κατά την επίσημη επίσκεψη του Ινδού ομολόγου του στην Αθήνα, τον Ιούνιο του 2021.

Σχετικά άρθρα