Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέο fake news της ΝΔ κατά ΣΥΡΙΖΑ- Δεν «είδε» τις δηλώσεις Κατρούγκαλου για Ερντογάν

Νέο fake news της ΝΔ κατά ΣΥΡΙΖΑ- Δεν «είδε» τις δηλώσεις Κατρούγκαλου για Ερντογάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιώργος Κατρούγκαλος, Νέα Δημοκρατία, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ, Τουρκία,

Δυο συνεντεύξεις, σε ΕΡΤ και Kontra Channel, έδωσε ο Γιώργος Κατρούγκαλος καταδικάζοντας τις απαράδεκτες δηλώσεις Ερντογάν στον ΟΗΕ, η Νέα Δημοκρατία, όμως, «είδε» αφωνία και μάλιστα με σχόλιο από το γραφείο Τύπου υποστηρίζει ότι «ο λαλίστατος ΣΥΡΙΖΑ δεν βρήκε να πει μια κουβέντα».

Ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταδίκασε ως απαράδεκτες και προκλητικές τις δηλώσεις Ερντογάν στον ΟΗΕ και τόνισε ότι «απέναντι σε αυτήν την επιθετικότητα και οποιαδήποτε απειλή παραβίασης της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, οι πολιτικές δυνάμεις της Ελλάδας είναι ενωμένες».

Πρόσθεσε επίσης ότι αναγκαίο είναι να εισπράττει κόστος η Τουρκία για την επιθετική της συμπεριφορά, δεν αρκούν οι λιγότερο ή περισσότερο θετικές δηλώσεις των εταίρων μας.

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος, επεσήμανε ακόμα στις συνεντεύξεις του ότι γι’ αυτό τον λόγο αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε ζητήσει από τον Κ. Μητσοτάκη να αξιοποιήσει το πλαίσιο κυρώσεων του Ιουνίου 2019 και παράλληλα να μην παραχωρήσει «δωρεάν» την αναβάθμιση της τελωνειακής ένωσης Τουρκίας-ΕΕ, αλλά να τη συνδέσει με τον τερματισμό της τουρκικής επιθετικότητας και την δέσμευση για κοινή προσφυγή στη Χάγη για τις θαλάσσιες οικονομικές ζώνες.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην εργαλειοποίηση εκ μέρους του προέδρου Ερντογάν του προσφυγικού-μεταναστευτικού, τονίζοντας ότι η Τουρκία που παραβιάζει ανθρώπινα δικαιώματα και διεθνές δίκαιο δεν μπορεί να κουνάει το δάχτυλο στην Ελλάδα.

Επισήμανε ότι είναι αναγκαία η απόκρουση εκ μέρους μας της τουρκικής προπαγάνδας και η υπεράσπιση των συνόρων μας, αλλά εξίσου αναγκαίος είναι και ο ταυτόχρονος σεβασμός της διεθνούς νομιμότητας και του ανθρωπιστικού δικαίου στο οποίο η Ελλάδα πρέπει να είναι προσκολλημένη και να μην δίνει έδαφος για εκμετάλλευση στη γειτονική Τουρκία-παραβάτη.

Ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε ότι η πολιτική Μητσοτάκη έχει καταστήσει το προσφυγικό από ευρωτουρκικό, ελληνοτουρκικό θέμα με αποτέλεσμα να εκτίθεται η Ελλάδα διεθνώς και να μην έχουμε τη στήριξη που έπρεπε από τους υπόλοιπους ευρωπαίους εταίρους μας.

Η έλλειψη θεσμικών ελέγχων, οι συνεχείς αντιφάσεις ή και ψευδολογίες κυβερνητικών στελεχών εκθέτουν συχνά τη χώρα στο εξωτερικό, κατέληξε ο Τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Μόνο που τις δυο συνεντεύξεις του Γιώργου Κατρούγκαλου δεν τις «είδε» η Νέα Δημοκρατία που επιδόθηκε εκ νέου σε fake news.

Είναι χαρακτηριστικό το προπαγανδιστικό σχόλιο του γραφείου Τύπου του κυβερνώντος κόμματος:

«Μάς προξενεί εντύπωση το γεγονός ότι ο λαλίστατος ΣΥΡΙΖΑ που εκδίδει δεκάδες ανακοινώσεις καθημερινά, δεν βρήκε να πει μια κουβέντα για τις ανυπόστατες κατηγορίες σε βάρος της Ελλάδας, που εξαπέλυσε χθες από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.

»Σε τέτοιου είδους προκλήσεις σε βάρος της χώρας, θα αναμέναμε να υπήρχε ενιαίο μέτωπο και καθολική αντίδραση».

Σχετικά άρθρα