Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΟΗΕ: Ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε με τους ισχυρούς συμμάχους μας Αμερικανοεβραίους της AJC

ΟΗΕ: Ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε με τους ισχυρούς συμμάχους μας Αμερικανοεβραίους της AJC
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αμερικανοεβραϊκή Επιτροπή (AJC), Αμερικανοεβραϊκή Κοινότητα, Εβραίοι, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Νίκος Δένδιας, Ντέιβιντ Χάρις, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), Υπουργείο Εξωτερικών,

Ο Νίκος Δένδιας από τους πρώτους που συνάντησε στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ, ήταν τα στελέχη της Αμερικανοεβραϊκής Επιτροπής και ιδιαιτέρως τον επικεφαλής αυτής, τον Ντέιβιντ Χάρις.

Ο Ντέιβιντ Χάρις είναι ένας ειλικρινής φίλος της Ελλάδας και έχει εργαστεί επί χρόνια σκληρά κι ακούραστα για την ελληνοεβραϊκή φιλία, τη συμμαχία Ελλάδας – Ισραήλ, τη συνεργασία των Ελληνοαμερικανών με τους Αμερικανοεβραίους και από κοινού με την οργάνωση Συμβούλιο Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας (HALC), υπό τον Έντι Ζεμενίδη, έχουν πετύχει σπουδαίες διπλωματικές και πολιτικές νίκες υπέρ των ελληνικών συμφερόντων, όπως το «κόψιμο» των F-35 και των F-16 από την Τουρκία.

Βεβαίως, σε ό,τι αφορά τα F-35 δεν ωφελήθηκε μόνο η Ελλάδα αλλά και το Ισραήλ, αφού τα Ιεροσόλυμα, που διαθέτουν F-35, δεν επιθυμούσαν το ίδιο πολεμικό αεροσκάφος στο οπλοστάσιο της Άγκυρας.

Σε κάθε περίπτωση, Έλληνες και Εβραίοι ενωμένοι μπορούν να πετύχουν τα πάντα κι αυτό έχει αποδειχτεί επανειλημμένα την τελευταία δεκαετία.

Η Ελλάδα σέβεται τη συμμαχία του Ντέιβιντ Χάρις και την πίστη του στον άξονα – πυλώνες Αθήνας – Ιεροσολύμων.

Ο Νίκος Δένδιας έγραψε στο Twitter:

«Την 1η μέρα της επίσκεψής μου στη Ν. Υόρκη για τη 77η ΓΣ ΟΗΕ, είχα την ευκαιρία να συναντηθώ με αντιπροσωπεία της American Jewish Committee υπό τον ΔΣ David Harris.

»Στο επίκεντρο της συζήτησης οι εξελίξεις στην Αν. Μεσόγειο, η στρατηγική σχέση Ελλάδας – Ηνωμένων Πολιτειών & η Ουκρανία».

Σχετικά άρθρα