Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΠΑΣΟΚ: «Επιβεβαιώθηκε ότι κατέστρεψαν τα πειστήρια, με το που καταγγείλαμε την παρακολούθηση»

ΠΑΣΟΚ: «Επιβεβαιώθηκε ότι κατέστρεψαν τα πειστήρια, με το που καταγγείλαμε την παρακολούθηση»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), Κίνημα Αλλαγής, Παναγιώτης Κοντολέων, ΠΑΣΟΚ, Τηλεφωνικές Παρακολουθήσεις,

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής εξέδωσε ανακοίνωση για τη κατάθεση την Τρίτη στην Εξεταστική Επιτροπή του προέδρου της ΑΔΑΕ, Χρήστου Ράμμου, στην οποία αναφέρει ότι «κατέρριψε όλες τις σαθρές γραμμές άμυνας του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης της ΝΔ προκειμένου να συσκοτιστεί το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων».

Όπως υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής στην ανακοίνωσή του «ο κ. Ράμμος αποκάλυψε ότι το αρχείο της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη καταστράφηκε με εντολή του Διοικητή της ΕΥΠ, Παναγιώτη Κοντολέοντα, την ίδια μέρα (σημ. 29 Ιουλίου) που οι δικηγόροι του Προέδρου του Κινήματος διαβίβασαν την καταγγελία του για το Predator στην ανεξάρτητη αρχή.

»Μόλις αντιλήφθηκαν δηλαδή ότι το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται, έσπευσαν να εξαφανίσουν τα στοιχεία».

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της Χαριλάου Τρικούπη «ο κ. Κοντολέων αφού έδωσε εντολή να καταστραφούν τα πειστήρια, προσήλθε στις 29 Ιουλίου ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας μαζί με τους Υπουργούς Γεραπετρίτη και Πιερρακάκη λέγοντας ψέματα και παραπλανώντας τη Βουλή».

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σημειώνει ότι «καταρρέει άλλος ένας κυβερνητικός μύθος ότι τάχα σβήνονται αυτόματα τα αρχεία, αν δεν προκύψουν στοιχεία.

»Ότι τάχα η καταστροφή του αρχείου συνδέεται με την παραλαβή νέου μηχανήματος στην ΕΥΠ, όπως κατέθεσε ο κ. Κοντολέων προ ημερών στην εξεταστική επιτροπή».

Επίσης προσθέτει ότι «δια στόματος του νυν Διοικητή της ΕΥΠ, Θεμιστοκλή Δεμίρη, έπεσε στο κενό και η επικοινωνιακή κυβερνητική παράσταση όλων των προηγούμενων εβδομάδων σύμφωνα με την οποία η Κυβέρνηση εγκαλούσε τον κ. Ανδρουλάκη γιατί δεν παραβιάζει το νόμο και δεν πάει να ενημερωθεί στο αυτί.

»Σήμερα ο κ. Δεμίρης ομολόγησε ότι δεν υπάρχει κανένα νομικό πλαίσιο ούτε προηγούμενο πρόσκλησης παρακολουθούμενου και ενημέρωσης του από την ΕΥΠ, χαρακτηρίζοντας μάλιστα καινοτομία να ενημερωθεί προσωπικά ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής».

Η ανακοίνωση καταλήγει με την αναφορά πώς «κάθε μέρα που περνά, εκτίθενται ακόμη περισσότερο.

»Ο τρόπος, που χειρίζεται αυτή την υπόθεση η κυβέρνηση Μητσοτάκη δείχνει ότι δεν έχουν κανένα όριο επιφέροντας βαρύτατο πλήγμα στους δημοκρατικούς θεσμούς και εκθέτοντας διεθνώς τη χώρα».

Σχετικά άρθρα