Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γιάννης Ρουμπάτης: Στη Δικαιοσύνη όσοι διαδίδουν ψεύδη και συκοφαντίες

Γιάννης Ρουμπάτης: Στη Δικαιοσύνη όσοι διαδίδουν ψεύδη και συκοφαντίες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιάννης Ρουμπάτης, ΕΥΠ - Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, Μυστικές Υπηρεσίες Πληροφοριών, Τηλεφωνικές Παρακολουθήσεις,

Αυστηρή προειδοποίηση για προσφυγή στη δικαιοσύνη, μετά τις χαλκευμένες διαρροές των όσων δήλωσε κατά την κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή για το σκάνδαλο των υποκλοπών, απευθύνει ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ρουμπάτης.

Ο ίδιος με δήλωσή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» υπογραμμίζει ότι οι όποιες ενέργειες έγιναν κατά τη διάρκεια της θητείας του ήταν απολύτως νόμιμες, ενώ προσθέτει ότι ταυτόχρονα υπήρχε βάσιμος λόγος.

Παράλληλα, ο Γ. Ρουμπάτης επισημαίνει ότι όποτε προέκυπταν στοιχεία, αυτά κατατίθεντο στη δικαιοσύνη.

«Η συνείδησή μας είναι ήρεμη, γιατί εκπληρώσαμε το χρέος μας» σημειώνει χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Τέλος, αναφερόμενος στην υπόθεση της Ζακύνθου, ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ σημειώνει ότι «ήταν αντικείμενο έρευνας της Υπηρεσίας, (και όχι μόνο), από το 2009, ανελλιπώς» και υπογραμμίζει ότι όσα άλλα «διαδίδονται δόλια» είναι «ψευδέστατα, συκοφαντικά και απολύτως σχεδιασμένα».

Υπενθυμίζεται ότι μετά την κατάθεση του Γιάννη Ρουμπάτη στην Εξεταστική Επιτροπή για το σκάνδαλο των υποκλοπών η Νέα Δημοκρατία σε μία απεγνωσμένη προσπάθεια να αλλάξει την ατζέντα προχώρησε σε διαρροές στα φιλικά της ΜΜΕ, κάνοντας λόγο για «βόμβες» και «οσμή σκανδάλου».

Παράλληλα, τα ίδια μέσα δημοσίευσαν χαλκευμένα αποσπάσματα της κατάθεσής του πρώην διοικητή της ΕΥΠ.

Στη συνέχεια, ο Γ. Ρουμπάτης με ανακοίνωσή του έκανε λόγο για «ρεσιτάλ παραπληροφόρησης» από κύκλους οι οποίοι διακινούν χαλκευμένα -δήθεν- αποσπάσματα της κατάθεσής του στην Εξεταστική Επιτροπή.

Χθες, ο πρώην πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιος Πιτσιόρλας, αναφορικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών, κατέθεσε μήνυση κατά του Γιάννη Ρουμπάτη.

Ολόκληρη η δήλωση του Γ. Ρουμπάτη:

«Στα πέντε χρόνια της θητείας μου, η ΕΥΠ και τα στελέχη της, πράξαμε ότι έπρεπε για την προάσπιση της Εθνικής Ασφάλειας, της Εθνικής Κυριαρχίας και την αντιμετώπιση του Οργανωμένου και Οικονομικού Εγκλήματος.

»Η συνείδησή μας είναι ήρεμη, γιατί εκπληρώσαμε το χρέος μας.

»Η αλήθεια, η οποία και θ΄ αποδειχθεί, είναι πως, οποιεσδήποτε υπηρεσιακές ενέργειες έγιναν επί των ημερών μου ήταν απολύτως νόμιμες.

»Πάντοτε υπήρχε βάσιμος λόγος, για αυτές. Όταν έπρεπε, η Υπηρεσία κατέθετε τα αποτελέσματα στη Δικαιοσύνη.

»Η υπόθεση της Ζακύνθου, ήταν αντικείμενο έρευνας της Υπηρεσίας, (και όχι μόνο), από το 2009, ανελλιπώς.

»Όσα άλλα ψευδέστατα και συκοφαντικά, απολύτως σχεδιασμένα και δόλια διαδίδονται, θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη».

Σχετικά άρθρα