Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Αλέξης Τσίπρας θα οργανώσει εκδήλωση για να τιμήσει τον ήρωα του Πόντου Νίκο Καπετανίδη

Ο Αλέξης Τσίπρας θα οργανώσει εκδήλωση για να τιμήσει τον ήρωα του Πόντου Νίκο Καπετανίδη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Βαγγέλης Καλπαδάκης, Γενοκτονία Ποντίων, Πόντιοι, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ,

Συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είχε την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου στο γραφείο του, ο Κώστας Καπετανίδης συγγραφέας και απόγονος του Εθνομάρτυρα Νίκου Καπετανίδη, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Δράσης Νίκος Καπετανίδης.

Στην 20λεπτη συνάντηση τους παρουσία του διπλωματικού συμβούλου του Αλέξη Τσίπρα, Βαγγέλη Καλπαδάκη, ο Κώστας Καπετανίδης ενημέρωσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την ζωή και το έργο του Εθνομάρτυρα Νίκου Καπετανίδη και του αδερφού του Κώστα, μέσω της εφημερίδας ΕΠΟΧΗ που από κοινού εξέδιδαν στην Τραπεζούντα του Πόντου.

Στην συζήτηση φωτίστηκε η αδιάλλακτη στάση του δημοσιογράφου υπέρ της Ελευθεροτυπίας, υπέρ της ουσιαστικής Μόρφωσης της Νεολαίας μέσω του Δημοτικισμού, της υπεράσπισης των Κοινωνικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων του απλού και φτωχού λαού και του του Πάνδημου αιτήματος για Ένωση του Πόντου με την Ελλάδα (του οποίου κύριος εκφραστής ήταν ο ίδιος).

Αυτή ήταν η αγωνιστική δράση του Νίκου Καπετανίδη την οποία πλήρωσε με διαρκή και επίμονη λογοκρισία, φυλάκιση και τελικά δια της αγχόνης εκτέλεσης ύστερα από παράνομη απόφαση του λεγόμενου «Δικαστηρίου της Αμασείας» που κατά παράβαση κάθε κανόνα διεθνούς δικαίου έστησε το Καθεστώς του Κεμάλ για αφανίσει τον πνευματικό, επιχειρηματικό, ακαδημαϊκό ανθό του Ελληνισμού του Πόντου τον Σεπτέμβριο του 1921.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αλέξης Τσίπρας επέδειξε ζωηρό ενδιαφέρον για την προσωπικότητα του Εθνομάρτυρα Νίκου Καπετανίδη η οποία τιμάται κάθε χρόνο την 21η Σεπτεμβρίου από την ΠΟΕΣΥ ως ημέρα «Νίκος Καπετανίδης» της Ελληνικής Δημοσιογραφίας.

Εξέφρασε δε την πρόθεση του προσεχώς να οργανώσει μια μεγάλη σχετική εκδήλωση στην οποία θα είναι ο ίδιος ομιλητής για να τιμήσει τον Εθνομάρτυρα Νίκο Καπετανίδη, τα θύματα της Γενοκτονίας και την επέτειο των 100 ετών της Μικρασιατικής καταστροφής.

Τέλος ο Κώστας Καπετανίδης του χάρισε το βιβλίο του με τίτλο «Η Δύση του Ποντιακού Ελληνισμού μέσα από την πένα του Νίκου Καπετανίδη».

Το σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης στο πλαίσιο της ενημέρωσης όλου του πολιτικού κόσμου, της Ακαδημαϊκής και δημοσιογραφικής κοινότητας θα συνεχίσει τις επαφές και πρωτοβουλίες του με σκοπό την αναγνώριση όλων των Εθνομαρτύρων και των θυμάτων της Γενοκτονίας.

Σχετικά άρθρα