Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ελλάδα ΔΕΝ βρίσκεται στις 100 χώρες που «αγόραζαν» πολιτικούς οι Ρώσοι – Ωστόσο, η ΝΔ «αδελφό κόμμα» του Πούτιν

Η Ελλάδα ΔΕΝ βρίσκεται στις 100 χώρες που «αγόραζαν» πολιτικούς οι Ρώσοι – Ωστόσο, η ΝΔ «αδελφό κόμμα» του Πούτιν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βλάντιμιρ Πούτιν, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Κυριάκος Μητσοτάκης, Κώστας Καραμανλής, Νέα Δημοκρατία, Ρωσία,

Πληροφοριακό υλικό για τις διαδρομές και τους αποδέκτες ρωσικών κεφαλαίων που ξεπερνούν τα 300 εκατ. δολάρια και στόχευαν στην αύξηση της διεθνούς επιρροής του καθεστώτος Πούτιν απέστειλαν οι αμερικανικές Αρχές σε περίπου 100 χώρες.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές η Ελλάδα δεν βρίσκεται στη λίστα των 100 χωρών.

Υπενθυμίζεται πως αποχαρακτηρισμένο έγγραφο των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών αναφέρει ότι η Ρωσία μετέφερε περισσότερα από 300 εκατομμύρια δολάρια σε ξένα πολιτικά κόμματα, αξιωματούχους και πολιτικούς σε δεκάδες χώρες από το 2014 και μετά, στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλει η Μόσχα για να αυξήσει την επιρροή της στο εξωτερικό

Ωστόσο σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματούχο της κυβέρνησης Μπάιντεν η Ρωσία σχεδιάζει να μεταφέρει εκατοντάδες εκατομμύρια ακόμη, για να ασκήσει πολιτική επιρροή και να επηρεάσει τα αποτελέσματα εκλογών. Αλλά δεν ήταν μόνο τα κόμματα.

Ήδη η Ρωσία, όπως έχει αποκαλυφθεί είχε αποπειραθεί να αυξήσει την επιρροή της στην Ελλάδα μέσω δικτύου ΜΜΕ.

Ήδη, όπως είναι γνωστό, η δικαιοσύνη των ΗΠΑ προχώρησε τον Απρίλιο σε δίωξη του Ρώσου επιχειρηματία Μαλοβέγιεφ, μεταξύ άλλων, για την παροχή χρηματοδότησης 10 εκατ. ευρώ μέσω εταιρειών, προκειμένου να δημιουργηθεί κανάλι ρωσικής προπαγάνδας στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με αναλυτικά στοιχεία που περιέχονται σε έγγραφο του Αμερικανικού Υπουργείου Δικαιοσύνης μεταφέρθηκαν τα ποσά αυτά το 2015 σε ενδιάμεσο πρόσωπο στην χώρα μας.

Η ΝΔ «αδελφό κόμμα» του Πούτιν

Την στενή ιδεολογική σχέση της ΝΔ με το κόμμα του Βλαντιμίρ Πούτιν, «Ενωμένη Ρωσία», είχε τονίσει με νόημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όταν το 2019 είχε επισκεφθεί τη Μόσχα, ως αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

«Υπάρχει και μια σχέση πιστεύω εμπιστοσύνης μεταξύ των κομμάτων.

»Η σχέση μεταξύ της ΝΔ και της Ενωμένης Ρωσίας, η οποία πηγαίνει πίσω στην ιστορία του δικού μας κόμματος.

»Η Ελλάδα είναι χώρα του ΝΑΤΟ, αλλά στο επίπεδο των διμερών σχέσεων υπάρχουν πεδία συνεργασίας που μπορούν να βελτιωθούν.

»Στην Ελλάδα αλλά πιστεύω και στο πρόσωπό μου θα βρείτε πάντα έναν αξιόπιστο και φερέγγυο συνομιλητή», είχε πει συγκεκριμένα και με νόημα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον πρόεδρο της κρατικής Δούμας, Βιατσεσλάβ Βολοντίν.

Η στενή σχέση της ΝΔ και του κόμματος του Πούτιν, πάει, όπως επισήμανε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ακόμα πιο πίσω στον χρόνο.

Τον Σεπτέμβριο του 2011, ο τότε Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, είχε μεταβεί στη Μόσχα με σκοπό να υπογράψει τη μνημόνιο συνεργασίας και αδελφοποίησης μεταξύ των δύο κομμάτων.

Μετά τη υπογραφή της συμφωνίας, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, είχε κάνει την πολύ ενδιαφέρουσα, ακόλουθη δήλωση:

«Υπογράψαμε με τον Πρόεδρο της Ρωσικής Βουλής, κ. Μπόρις Γκρίζλοφ, συμφωνία συνεργασίας μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του κόμματος “Ενωμένη Ρωσία”.

»Η συμφωνία αυτή αντανακλά τις σχέσεις εμπιστοσύνης και αλληλεγγύης μεταξύ των δύο κομμάτων.

»Δεσμοί και σχέσεις, οι οποίες αναπτύσσονται και εμβαθύνονται από τις κυβερνήσεις και το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή μέχρι και σήμερα, με σημαντικά αποτελέσματα.

»Σ’ αυτό το πλαίσιο, η στρατηγικού χαρακτήρα συμφωνία μεταξύ των κομμάτων μας εκτείνεται σε διεθνές, εθνικό και περιφερειακό επίπεδο και περιλαμβάνει μία σειρά από τομείς στρατηγικής σημασίας.

»Η συμφωνία αυτή θέτει γερά θεμέλια μεταξύ των κομμάτων της Νέας Δημοκρατίας και της “Ενωμένης Ρωσίας”, με προοπτική και βάθος χρόνου».

Σχετικά άρθρα