Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οργισμένος Ρουμπάτης (πρώην ΕΥΠ): Διέρρευσαν πλαστογραφημένη κατάθεσή του

Οργισμένος Ρουμπάτης (πρώην ΕΥΠ): Διέρρευσαν πλαστογραφημένη κατάθεσή του
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βουλή των Ελλήνων, Γιάννης Οικονόμου, Γιάννης Ρουμπάτης, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Εξεταστική Επιτροπή, ΕΥΠ - Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, Μυστικές Υπηρεσίες Πληροφοριών, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ,

Την έντονη αντίδραση του Γιάννη Ρουμπάτη προκάλεσε η συντονισμένη επιχείρηση διαστρέβλωσης που στήθηκε από τη Νέα Δημοκρατία μετά την κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή για το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ επί ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει τα χαλκευμένα αποσπάσματα της κατάθεσής του και εκφράζει τη λύση του για το γεγονός ότι διέρρευσε πλαστογραφημένη στη δημοσιότητα.

«Όσοι το έπραξαν δεν έχουν ιδέα για το πόσο ευαίσθητα είναι για τη χώρα κάποια γεγονότα» υπογραμμίζει ο Γιάννης Ρουμπάτης.

Ειδικότερα, τονίζει ότι με «έκπληξη και θλίψη παρακολουθώ το ρεσιτάλ παραπληροφόρησης στο οποίο επιδίδονται τις τελευταίες ώρες άγνωστοι σε εμένα κύκλοι, οι οποίοι διακινούν χαλκευμένα -δήθεν- αποσπάσματα της σημερινής κατάθεσής μου στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής.

»Δηλώνω κατηγορηματικά ότι ουδέποτε κατέθεσα ότι “με έκπληξη διαπίστωσα ότι ο Αλέξης Τσίπρας αντί να απομακρύνει τον κ. Πιτσιόρλα τον προήγαγε σε υφυπουργό, γεγονός που με ανάγκασε να σταματήσω την παρακολούθησή του λίγες ημέρες νωρίτερα”.

»Αυτό που είπα είναι ότι ενημέρωσα τον Αλέξη Τσίπρα στην αρχή του 2016, μου είπε να προχωρήσω κανονικά και αν χρειαστεί, να στείλω τα στοιχεία που θα προκύψουν στη Δικαιοσύνη.

»Τόνισα επίσης ότι ποτέ δεν επανήλθα γιατί είχα όλες τις απαραίτητες οδηγίες για να πράξω τα νόμιμα» υπογραμμίζει ο Γιάννης Ρουμπάτης και προσθέτει:

«Σε αντίθεση με γεγονότα του πρόσφατου παρελθόντος κανένας -ούτε ο τότε πρωθυπουργός- δεν ενεπλάκη στην ουσία της υπόθεσης και πολύ περισσότερο δεν με κατέστησε αποδιοπομπαίο τράγο.

»Ουδέποτε επίσης στην κατάθεση μου αναφέρθηκα σε “Συριακά Κεφάλαια” που επιδίωξαν να αγοράσουν νησίδες στο Ιόνιο.

»Μίλησα για κεφάλαια από εκπεσόντα ηγέτη χώρας του Κόλπου, τα οποία διαχειρίζονταν στην Ελλάδα για λογαριασμό του Λιβανέζοι και Σύροι υπήκοοι.

»Το 2013 η Αρχή για το Ξέπλυμα Χρήματος είχε ενημερώσει την ΕΥΠ για μεγάλα ποσά που οι ίδιοι άνθρωποι διακινούσαν για την αγορά μεγάλων εκτάσεων στην Ελλάδα.

»Λυπάμαι που το περιεχόμενο μιας κατάθεσης η οποία θα έπρεπε να είναι μυστική, διαρρέεται πλαστογραφημένη στη δημοσιότητα.

»Όσοι το έπραξαν δεν έχουν ιδέα για το πόσο ευαίσθητα είναι για τη χώρα κάποια γεγονότα».

Η ΝΔ προχώρησε σε διαρροές στα φιλικά της ΜΜΕ, κάνοντας λόγο για «βόμβες» και «οσμή σκανδάλου», σε μία απεγνωσμένη προσπάθεια να αλλάξει την ατζέντα μετά τις πρόσφατες αποκαλύψεις σε βάρος της κυβέρνησης.

Είναι ενδεικτικό ότι τη σκυτάλη πήρε ο Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος επικαλέστηκε τα δημοσιεύματα που «στήθηκαν» πάνω στις γαλάζιες διαρροές.

«Φαίνεται πως όχι μόνον η ΕΥΠ -επί των ημερών του- παρακολουθούσε τον επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ, θεωρώντας ότι επιχειρήθηκε η πώληση εθνικού εδάφους σε εταιρεία συριακών (!) συμφερόντων στην οποία είχε εμπλοκή ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ, αλλά στην συνέχεια ο κ. Τσίπρας τον αναβάθμισε και πολιτικά!

»Τώρα γίνεται κατανοητό γιατί ο κ. Τσίπρας δεν ήθελε η Εξεταστική να ασχοληθεί και με τη δική του περίοδο ευθύνης» ισχυρίστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Δημήτρης Τζανακόπουλος: Προσπαθούν να εκτρέψουν την Εξεταστική Επιτροπή

«Αυτό το οποίο επιβεβαιώθηκε σήμερα είναι ότι το απόρρητο δε μπορεί να αντιταχθεί ενώπιον των Επιτροπών της Βουλής, είτε της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, είτε της Εξεταστικής Επιτροπής για την παρακολούθηση πολιτικών προσώπων, και συγκεκριμένα του κ. Ανδρουλάκη» σχολίασε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος μετά την εξέταση του Γιάννη Ρουμπάτη.

«Τούτο αποδείχτηκε και με βάση τη γνώμη που εξέφρασε ο κ. Ρουμπάτης αλλά και με βάση το γεγονός ότι ο ίδιος ο κ. Ρουμπάτης δεν το επικαλέστηκε σε κανένα σημείο της δικής του τοποθέτησης.

»Περιμένουμε να δούμε αν ο κ. Κοντολέων θα επιμείνει στην κυβερνητική γραμμή περί απορρήτου ή αν δεχτεί να αποκαλύψει τους δήθεν λόγους εθνικής ασφάλειας που του επέβαλαν να παρακολουθήσει δημοσιογράφους και πολιτικούς και συγκεκριμένα τον κ. Κουκάκη, τον κ. Ανδρουλάκη και δεν ξέρουμε και πόσους άλλους, μιας και υπάρχει και η υπόθεση Σπίρτζη που είναι ήδη ανοιχτή.

»Ο κ. Σπίρτζης φαίνεται ότι παρακολουθήθηκε με το κακόβουλο λογισμικό predator, το οποίο χρησιμοποιήθηκε και στις περιπτώσεις Ανδρουλάκη και Κουκάκη» σημείωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και συμπλήρωσε:

«Από εκεί και πέρα, η προσπάθεια της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας της ΝΔ να εκτρέψει τη σημερινή Εξεταστική Επιτροπή σε ζητήματα τα οποία είναι εδώ και χρόνια γνωστά έπεσαν απολύτως στο κενό.

»Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει πολλάκις πει ότι είναι απολύτως ανοιχτός στη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για οποιοδήποτε ζήτημα αφορά την περίοδο 2015 – 2019.

»Δε φοβόμαστε απολύτως τίποτα, ούτε έχουμε λόγο να επικαλεστούμε το απόρρητο.

»Όσα πράξαμε είναι απολύτως στο φως και από ότι έχει προκύψει – μετά κι από έρευνες της Δικαιοσύνης που έχουνε κρατήσει για τουλάχιστον 6 χρόνια- δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να επιβαρύνει τον οποιονδήποτε συμμετείχε στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

»Αυτά είναι τα σημερινά συμπεράσματα, όσες προσπάθειες κι αν κάνει η συμπολίτευση να δημιουργήσει ψευδείς εντυπώσεις».

Σχετικά άρθρα