Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παπαφλωράτος, διεθνολόγος: Οι Γάλλοι τάσσονται με την Ελλάδα για να σταματήσουν την τουρκική επιθετικότητα

Παπαφλωράτος, διεθνολόγος: Οι Γάλλοι τάσσονται με την Ελλάδα για να σταματήσουν την τουρκική επιθετικότητα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γαλλία, Εμανουέλ Μακρόν, Κυριάκος Μητσοτάκης, Τουρκία,

Τον συμβολισμό της συνάντησης του Έλληνα Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Γάλλο Πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, σε μια περίοδο που κλιμακώνεται η επιθετική ρητορική της Τουρκίας εις βάρος της χώρας μας, ανέλυσε στην ΕΡΤ ο Iωάννης Παπαφλωράτος, διεθνολόγος και καθηγητής Στρατιωτικών Σχολών.

«Δείχνει ότι οι Γάλλοι είναι αποφασισμένοι να συμπαραταχθούν με την Ελλάδα προκειμένου να σταματήσουν την τουρκική επιθετικότητα» δήλωσε στις «Συνδέσεις» ο στρατιωτικός αναλυτής ο οποίος χαρακτήρισε την Τουρκία ως «χώρα ταραξία».

Σύμφωνα με τον κ. Παπαφλωράτο η Ελλάδα είναι έτοιμη για το χειρότερο σενάριο αλλά αν έρθει μια χώρα όπως η Γαλλία, η οποία έχει από τους ισχυρότερους στρατούς παγκοσμίως, είναι καλοδεχούμενη η βοήθεια.

«Ο εκνευρισμός των Τούρκων διεφάνει πολύ έντονα και από τις σημερινές δηλώσεις», επισήμανε ο στρατιωτικός αναλυτής με αφορμή ένα ακόμη λεκτικό κρεσέντο προκλητικών δηλώσεων από Τούρκους αξιωματούχους.

Και ο ίδιος, όπως όλοι οι αναλυτές, υποστήριξε ότι η κατάσταση που βιώνουμε έχει όνομα και ότι πρόκειται για έναν υβριδικό πόλεμο, τον οποίο ήδη έχουμε αντιμετωπίσει το 2020 στον Έβρο.

«Είναι πολύ πιθανόν να επαναληφθεί ένα τέτοιο σενάριο είτε στον Έβρο είτε στα νησιά είτε και στα δύο.

»Όσο επιτυχημένη ήταν η αντίδρασή μας το 2020, τόσο επιτυχημένη ελπίζω να είναι και τώρα», πρόσθεσε ο κ. Παπαφλωράτος.

Μιλώντας στην δημοσιογράφο της ΕΡΤ, Σταυρούλα Χριστοφιλέα, εξέφρασε την άποψη ότι η Τουρκία συνεχίζει να εργαλειοποιεί δυστυχισμένους ανθρώπους και να κλιμακώνει στο έπακρο τη ρητορική της.

Και όπως τόνισε «δεν είμαστε μόνοι μας, αλλά στην περίπτωση ενός θερμού επεισοδίου με την Τουρκία εμείς θα κληθούμε πρώτοι να βγάλουμε τα κάστανα από τη φωτιά».

Σχετικά άρθρα