Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο τουρκικός Τύπος επιβεβαιώνει ότι δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες θα κινηθούν προς Ελλάδα

Ο τουρκικός Τύπος επιβεβαιώνει ότι δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες θα κινηθούν προς Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Έβρος, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Πρόσφυγες, Τουρκία,

Για φάλαγγα Σύρων προσφύγων, το «Καραβάνι του Φωτός» όπως αυτοαποκαλείται, που θα κινηθεί το επόμενο διάστημα από το εσωτερικό της Τουρκίας με στόχο να φτάσει στην Ευρώπη, κάνει λόγο η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Milliyet σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της, επικαλούμενη και σχετικές πληροφορίες του Γαλλικού Πρακτορείου.

Με πρωτοσέλιδο τίτλο: «Κονβόι με πρόσφυγες» η εφημερίδα -αναδημοσιεύοντας πληροφορίες που μετέδωσε το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP την Δευτέρα- αναφέρει πως ομάδα Σύρων που ζει στην Τουρκία, οργανώνει μεταφορά προσφύγων συμπατριωτών τους προς την Ευρωπαϊκή Ένωση [διαβάστε ΕΔΩ].

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι πρόσφυγες οργανώνονται μέσω καναλιού που δημιουργήθηκε στην πλατφόρμα Telegram και ήδη «ακολουθείται» από 70 χιλ. άτομα.

Από το κανάλι αυτό δίνονται πληροφορίες για το τι θα πρέπει να φέρουν μαζί τους οι μετανάστες για το μεγάλο ταξίδι προς την Ευρώπη, όπως υπνόσακοι, σκηνές, σωσίβια, νερό, κονσέρβες, κουτιά πρώτων βοηθειών κ.α.

Αναλογες πληροφορίες αναμετέδωσε και η αγγλόγλωση έκδση της Sabah, σύμφωνα με την οποία μία ομάδα Σύρων προσφύγων στην Τουρκία σχεδιάζει να σχηματίσει ένα καραβάνι για να φτάσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως δήλωσαν οι διοργανωτές το Σάββατο.

Τα σχέδια καταρτίζονται διαδικτυακά μέσω ενός καναλιού Telegram, που δημιουργήθηκε πριν από έξι ημέρες και ακολουθήθηκε από σχεδόν 70.000 άτομα.

Οι διοργανωτές καλούν τον κόσμο να φέρει υπνόσακους, σκηνές, σωσίβια, νερό, κονσέρβες και κουτιά πρώτων βοηθειών.

«Θα το ανακοινώσουμε όταν έρθει η ώρα να φύγουμε», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) ένας διοργανωτής, ένας 46χρονος πρόσφυγας που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Μερικοί από τους διοργανωτές ζούν ήδη στην ΕΕ, πρόσθεσε.

Οι διοργανωτές λένε ότι το καραβάνι θα χωριστεί σε ομάδες έως 50 ατόμων, καθεμία από τις οποίες θα ηγείται από έναν επόπτη.

«Είμαστε στην Τουρκία για 10 χρόνια», έγραφε ένα μήνυμα που δημοσιεύτηκε στο κανάλι από έναν διαχειριστή.

«Είμαστε προστατευμένοι… αλλά οι δυτικές χώρες πρέπει να μοιραστούν το βάρος», καταλήγει το δημοσίευμα που μάλλον απηχεί ξεκάθαρα τουρκικές απόψεις.

Σχετικά άρθρα