Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οικονόμου: Απέλπιδα προσπάθεια να απαξιώσει το σκάνδαλο των υποκλοπών

Οικονόμου: Απέλπιδα προσπάθεια να απαξιώσει το σκάνδαλο των υποκλοπών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιάννης Οικονόμου, Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), Κυριάκος Μητσοτάκης, Παρακολουθήσεις, Τηλεφωνικές Παρακολουθήσεις, Υποκλοπές, Χρήστος Σπίρτζης,

Την απέλπιδα προσπάθεια του να απαξιώσει το σκάνδαλο των υποκλοπών που βαραίνει την κυβέρνηση και τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, όπως καταγγέλει σύσσωμη η αντιπολίτευση, συνέχισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου και μετά τις καταγγλίες του Χρ. Σπίρτζη και την κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς στον Άρειο Πάγο για παρακολούθηση του κινητού του με το λογισμικό «Predator».

«Κατά διαβολική σύμπτωση την ημέρα που ο Πρωθυπουργός μεταβαίνει στη Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ, ο κ. Σπίρτζης ανακάλυψε και αποφάσισε να καταγγείλει στη Δικαιοσύνη απόπειρα παγίδευσης του κινητού του τηλεφώνου με κακόβουλο λογισμικό. Μάλιστα… », αναφέρει σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Και υποστήριξε: «Το πρόβλημα των κακόβουλων λογισμικών παρακολούθησης κινητών τηλεφώνων έχει παρουσιαστεί εδώ και τουλάχιστον 5 χρόνια, είναι πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο και οφείλουμε συνολικά να βρούμε αποτελεσματικά αντίμετρα απέναντι σε αυτή την απειλή.

Ο κ. Σπίρτζης καλώς έπραξε που κατέφυγε στη Δικαιοσύνη και όποιος έχει αντίστοιχες υποψίες το ίδιο χρειάζεται να πράξει».

Στη συνέχεια ο κ. Οικονόμου υποστηρίζει πως: «Η κυβέρνηση έχει ήδη κινήσει όλες τις θεσμικές διαδικασίες για τη διερεύνηση των ζητημάτων αυτών σε βάθος χρόνου και έχει ξεκαθαρίσει ότι η ελληνική πολιτεία δεν προμηθεύτηκε και καμιά κρατική αρχή δεν χρησιμοποίησε και δεν χρησιμοποιεί τέτοια λογισμικά. Αντιθέτως έχει δεσμευθεί, στο πλαίσιο και των συνολικότερων ενεργειών από την ΕΕ για την αντιμετώπιση κακόβουλων λογισμικών, τα οποία λειτουργούν σε σειρά χωρών, παραβιάζοντας την αρχή του απορρήτου των επικοινωνιών.

Σημαντική διευκρίνιση: η κυβέρνηση επιδιώκει την ουσία, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του λειτουργούν με γνώμονα την επικοινωνία και το φτηνό θέαμα», καταλήγει στη δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σχετικά άρθρα